Kazı sezonu bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kazı sezonu bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:55

Başkent'te kazı sezonu bugün başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararına göre 2016 kazı sezonu, 31 Ekim’de sona erecek.

Haberin Devamı

Kentte, geçen sezon birçok sıkıntı yaşanmış, kaldırım ve yollar köstebek yuvasına dönmüştü. 2015 kazı sezonunda vatandaşlara çile olan bölgelerden bazıları şunlardı:
* İzmir Caddesi’nde, kazı çalışması yapan bir GSM firması, iş bittikten sonra kaldırımı öylece bıraktı.
* Anıtkabir’e giden sapasağlam kaldırımlar, bir GSM şirketinin yaptığı ‘fiber internet’ altyapı çalışması sonrası delik-deşik oldu.
* Kentin göbeği Kızılay’da, ‘fiber internet’ altayapısı çalışması yapan firma, söktüğü kaldırım taşlarını öylece bırakıp gitti.
* İzmir Caddesi’nin 12 yıldır yenilenmeyi bekleyen kaldırımları, 2 ay önceki fiber internet altyapısı sonrası patikaya döndü.
* Çukurambar’da mahalleli, ‘fiber internet’ altyapısı için yollarda açılan ve 3 ay boyunca kapatılmayan yarıklar için “Fiber fay hattı” benzetmesi yaptı.

Haberin Devamı

24 SAAT DENETİM

Kazı çalışmalarının, kazı ruhsatında belirtilen süre içinde tamamlanması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, “Alan üzerinde yapılan çalışmalar 24 saat boyunca denetlenecek. İzinsiz ya da ruhsatsız çalışanlarla ilgili cezai müeyyide uygulanacak. Altyapı kuruluşları, kazı ruhsatında belirtilen sürede kazı çalışmalarını yapacak. Bu sezon daha sıkı denetim yapılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!