Kazaya mecburi istikamet

Güncelleme Tarihi:

Kazaya mecburi istikamet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:10

Ehliyet almak için yazılı sınavı geçerek, direksiyon sınavına katılma hakkı kazanan Çankayalı sürücü adaylarının kullandığı alan, görenleri şok ediyor. Bir şeridi göçme ve hafriyat atıkları nedeniyle kapalı olduğu için ters yönde ilerleyen sürücü adayları, yol boyunca alkol kullanmak için yol kenarına park eden araçları sollamak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Yükseltepe Mahallesi’nde yazılı sınavı geçerek, direksiyon sınavına katılma hakkı kazanan Çankayalı sürücü adaylarının kullandığı parkur, görenleri hayrete düşürüyor. Sınava ön hazırlık yapmak isteyen ya da sınav zamanı mecburen parkuru kullanan adaylar, gidiş iki şerit geliş olarak refüjle ikiye ayrılan yolun, sürücülerin ilerlemesi gereken kısmı oluşan göçük nedeniyle beton bariyerlerle kapatılması yüzünden ters şeritte ilerlemek zorunda kalıyor. Eğitmen Sait Çevik, “Güzergahımızın üzeri adeta adaylar için tuzaklarla dolu. Ters yönden ilerlemek zorunda kalıyoruz. En ufak bir uyarıcı levha yok ve kullanmamız gereken yol hafriyat alanı oldu” dedi.

TERS YÖNDE İLERLİYORUZ

Zorunluluk nedeniyle ters yönden ilerlemek zorunda kaldıkları şeride, alkol kullanmak isteyen bazı şahısların park etmesinin de ciddi bir problem olduğunu savunan adaylar, “Zaten heyecanlı bir sınav oluyoruz. Ancak karşımızda onlarca problem var. Yol gidiş-geliş olduğu için karşımıza bir kamyon çıkabiliyor. Bunun yanı sıra bir de park edilmiş araçlar sebebiyle yol daralınca, ister istemez korkuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ASLİ KUSURLU SAYILIRIZ

Eğitmen Sait Çevik ise şunları söyledi: “Adaylar ve eğitmenleri Facebook üzerinde kurdukları, “‘Çankaya Bölgesi Sürücü Kursları Direksiyon Sınav Alanı’ grubunda, alanla ilgili fotoğraflar paylaşarak, sıkıntılarını dile getiriyor. Konuyla ilgili en ufak bir gelişme yaşanmadı. Eğitmen olarak adaylar kadar ben de korkuyorum. Çünkü yaşanacak bir kaza halinde ters yönde ilerleyen biziz ve asli kusurlu sayılırız. Oluşabilecek bir can kaybı ise büyük üzüntüye sebep olur.”

DERİN ÇATLAK

Kazaya mecburi istikamet

Yolun bir şeridinin göçük nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen Çevik, “Yol boyunca derin çatlaklar oluştu. Bu göçüğün diğer şeride ulaşmayacağının da garantisi yok” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!