‘Kazara’ maganda

Güncelleme Tarihi:

‘Kazara’ maganda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 01:38

Semra Değirmancı, evinin balkonunda düğün konvoyundan gelen maganda kurşunuyla öldü. Genç kadının ölümüne sebep olan Celal Soytaş, 17 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme, olayın istenmeden yaşandığı ve davacı taraf şikâyetinden vazgeçtiği için cezayı alt sınırdan verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

GÜNGÖREN’de 15 Nisan akşamı iki çocuk annesi ve 3.5 aylık ikizlerine hamile Semra Değirmancı (27) düğün konvoyundan açılan ateş sonucu balkonda başından vurularak öldü. Konvoydaki 6 otomobilde bulunan 16 kişi gözaltına alındı. Damadın amcasının oğlu Barış Soytaş (21) silahı kendisinin ateşlediğini iddia etti. Ancak güvenlik kamerası ve tanıkların ifadelerinden silahı ateşleyenin otopark işletmecisi ağabey Celal Soytaş (30) olduğu ortaya çıktı.

AİLE VAZGEÇTİ

Soytaş ifadesinde o gece eğlence amaçlı 3-4 bardak alkol aldığını, havaya 3-4 el ateş ettiğini söyledi. Olayın kaza olduğunu, bağrışmaları duyar duymaz 112’yi aradığını söyleyen Soytaş tutuklandı. Bakırköy 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada, ölen kadının ailesi şikâyetlerinden vazgeçtiklerini belirterek davadan çekildi.

İYİ HALDEN

Karar duruşmasında mahkeme başkanı istenmeden yaşanılan bir olay olduğu ve davacı tarafın şikâyetinden vazgeçtiği gerekçesiyle cezayı alt sınırdan verdiklerini belirtti. ‘Olası kastla adam öldürmekten 20 yıl ceza alan sanık iyi halden 17 yıl 6 aya mahkûm oldu.

Haberin Devamı

Kardeşe de üstlenmeden hapis cezası

SANIK Celal Soytaş’la birlikte kardeşine de dava açıldı. Barış Soytaş’ın “suçu üstlenme” suçundan 2 yıla kadar hapsi istendi. Karar duruşmasında Barış Soytaş da 1 yıl hapse çarptırıldı. Ceza erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!