KAZANMAYA ALIŞTI…

Adanaspor, Kayseri Erciyesi de geçti zirvedeki yerini korudu...

Haberin Devamı

 

Adanaspor kendinden alt sıradakilerin birer puanla kapattığı 24. Haftanın kapanış maçında rakibi Kayseri Erciyesspor’u farklı mağlup ederek zirveyi perçinledi. Haftanın en karlı takımı oldu. Maç boyunca hiç susmayan Turuncu Beyazlı taraftarlar bugün kutlanacak Kadınlar Günü’nü de unutmadı. Tribünlerde açılan ‘Kadının rengi yaşam, Yaşamın rengi Turuncudur’ pankartı uzun süre alkışlandı.

SAHANIN YILDIZI N’DUKA

Erciyes karşısında deplasman taktiği ile çıkan Adanaspor, önce rakibini üzerine çekti, sonra uzun toplarla gol aradı. Dakikalar 38’i gösterdiğinde sahanın çok çalışanı Mehmet Sak, defansın arkasına attığı topla N’duka’yı buluşturdu. Dün oyunda kaldığı süre içerisinde sahanın her yerinde gördüğümüz maçın yıldızı N’duka kaleciyi bir vücut çalımıyla geçti fileleri ve tribünleri havalandırdı. 45’te Ergin Keleş pozisyonu değerlendirse soyunma odasına iki farklı gidilecekti. Ama olmadı.

ORTA SAHA ÜSTÜNLÜĞÜ

Haberin Devamı

Turuncu Beyazlılar ikinci devrede yine oyun disiplininden kopmadan maçı istediği gibi götürdü. Samican, Mehmet Sak ve Mehmet Sedef’le orta sahanın üstünlüğünü eline geçirdi. Yine uzun toplarla gol aradı. 62. Dakikada günün etkisiz isimlerinden Magaye sağda bir uzun topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya kaldı, iki pozisyonda golünü kaydetti. Adanaspor hızını kesmedi 84.dakikada Ergin Keleş defanstan gelen topu orta sahada kontrol etti rakibi peşine topu kaleciye taktı, dönen topu iyi takip eden Mehmet Sak skoru 3’ledi. Sonra bir anlık dalgınlık gol gördü kalesinde lider ekip.

İPEKOĞLU FELSEFESİ

Adanaspor, Engin İpekoğlu’nun takımın başına geldiği süre içerisinde bir yenilgi, 9 galibiyet, 3 beraberlik gördü. İpekoğlu takıma bir ekol, bir prensip,bir felsefenin yanı sıra kazanma alışkanlığını da getirdi. Turuncu Beyazlı futbolcuların Süper Lig’e olan inancı olunca böylesine güzel sonuçlar ve zirve de ortaya çıkıyor. Şu net görülüyor ki bu takım Süper Lig’e inanmış, basamakları tek tek çıkıyor, hedefe adım adım ilerliyor. Engin İpekoğlu inanılmaz işlere imza atıyor tebrik ve alkışı da sonuna kadar hak ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları