Kazanlılar destan yazdı

Güncelleme Tarihi:

Kazanlılar destan yazdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 16:21

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 82 gazi veren Kazan'a ilişkin, “Ankara'da Kazanlılar destan yazdı. Kazan demokrasi savaşında artık hakikaten gazi olmuştur” dedi. 

Haberin Devamı

Vali Mehmet Kılıçlar, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte, Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde tedavi gören demokrasi kahramanlarını ziyaret etti. Vali Kılıçlar, yaralılarla sohbet ederek darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin bilgi aldı. Kılıçlar, darbe girişimi sırasında 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki duruma ilişkin olarak, emniyet yetkilileri ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'le irtibat halinde olduklarını söyledi. 15 Temmuz gecesindeki korkusunun komutanlık önünde bekleyen vatandaşlara ateş açılması olduğunu belirten Kılıçlar, şöyle devam etti: 

KORKUM GERÇEK OLDU

“Maalesef korkum gerçek oldu. Şu anda 80'e yakın Kazanlı gazimiz ve 9 şehidimiz var. Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum, yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. Kazan, demokrasi savaşında hakikaten artık gazi olmuştur.

Haberin Devamı

MİLLETLE BERABER ÇEVİRDİK

“Çok şükür yaralılarımızın durumu iyi, hepsi 'bir daha olsa yine gideriz' diyorlar. Vatan sevgisiyle dolu insanlarımız. Biz bu 15-16 Temmuz'da bu işi tersine çevirdiysek, milletçe, bu milletle beraber çevirdik. Ankara'da da Kazanlılar destan yazdı, ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

ŞEHİTLER ABİDESİ YAPILACAK

Darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu şehit olan 9 vatandaş için Kazan’da okutulan mevlite katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şanlı Kazan destanını bütün dünyaya duyuralım” dedi.
Eroğlu, demokrasi şehitleri adına şehitler abidesi yapılması talimatını da verdi. Eroğlu ayrıca her şehit için 500 fidanın vatandaşlara dağıtılacağını söylerken, Ova Çayı Rekreasyon Alanı çalışmasının tamamlanması, talep edilen yerlere göletler yapılması talimatlarını da aktardı. Eroğlu ayrıca, organik bal üretiminin önemli merkezlerinden olan Kazan’da tüm şehit ailelerine ücretsiz olarak bal kovanları dağıtılacağının altını çizdi.

KAHRAMANLIK MADALYASI VERİLMELİ

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan binlerce Kazanlı’nın, uçakların kalkmasını önlemek için canlarını ortaya koyduğunu hatırlatarak Kazan’a ‘Kahramanlık Madalyası’ verilmesi için kanun teklifi vereceğini açıkladı. Ceylan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:
“Başta halkımız ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere en çok şehit Ankara’da verildi. Söz konusu hain darbe teşebbüsünü önlemede de en büyük destek Ankara halkı tarafından verilmiş ve TBMM’nin bombalanmasına rağmen tüm partilerin milletvekilleri darbecilere karşı dimdik durmuş, birlik ve beraberlik içinde olmuştur. Ankara’nın ve Kazan’ın darbecilere karşı göğsünü siper etmesi unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Bunun için TBMM tarafından Başkent Ankara’ya ve Kazan ilçesine ‘Kahramanlık Madalyası’ verilmelidir. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi’ vereceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum.”

BAKMADAN GEÇME!