Kazandıran adam!

FENERBAHÇE için önemli bir virajdı... İyi başlanan sezonda kayıpsız ilerlemek önemli. Ama oynanan futbol da önemli...

Fenerbahçe sezonun en kötü futbolunu oynadı. Sezonun en başarılı oyuncularından Emre kötü oynarken bir de kırmızı kart gördü... Takım olarak orta sahada zayıf kaldı, sarı-lacivertli ekip... Cristian varlık göstemedi... Dos Santos pozisyon bulmakta zorlandı... Kazım ortada yoktu... Güiza gole kadar sahada gözükmedi. Peki ne oldu da Sivas ve Diyarbakır maçlarında iyi oynayan takım ortadan kayboldu?
Bu sorunun yanıtı Güiza’nın golünde rakip savunmayı çözen pası veren isim de gizli... Alex varken F.Bahçe Alex kadar oynuyor da ondan. Alex hazır değildi, sakatlıktan yeni kurtulmuştu. İlk onbirde oynamamalı, maç kötü giderse oyuna girmeliydi. Ama dün ilk onbirde oynadı. Rahat kazanılabilecek bir maçta Fenerbahçe çok zorlandı.
Sezon başından beri az atsa da çok atsa da Fenerbahçe’nin oynadığı futbolu ve girdiği gol pozisyonlarını hatırlayın. Bir de dünü.
Alex varken
Daum mu istedi Alex’i ilk obirde oynatmak yoksa başkan Yıldırım mı? Sanmıyorum... Çünkü onun sözü şampiyonluk üstüne. O zaman kim ısrarcı Alex’in hazır olmadan ilk onbirde oynaması konusunda. Tabii ki Alex.
Alex için, Fenerbahçe kaptanı için kendisinin imza atması, kendisinin ilk onbirde olması, kendisi varken maç kazanılması, gol atması, asist yapması daha önemli, kimse kusura bakmasın..
Alex, Alex’e saygı duyuyorsa, kaptanlık bandını takacak kadar Fenerbahçeliliği özümsemişse, Daum’a gidip, “Beni ikinci yarı kullan” demeliydi.  Mehmet Topuz Türkiye’nin en güçlü orta saha oyuncularından biri. Savaşan Fenerbahçe için alındı. Özer’in Ankaraspor’daki performansını sanırım Daum bilmiyor ya da Aykut Kocaman’a sormuyor. Savaşan Fenerbahçe’de Semih’e de yer yok Alex varken...
Daum’un kredisi var tabii. Ama eskisi kadar değil... Çünkü kurulan takım, açıklanan hedefler bu kez daha büyük.. Alex için Alex Fenerbahçe’den daha önemli... Daum için öyle olmamalı. Yoksa zararını Fenerbahçe görür. Geçen yılki Hacettepe maçını hatırlamak yeterli. 3 gol atmıştı Alex, 7-0 kazanılmıştı maç. Fenerbahçe ligi kaçıncı bitirdi, Avrupa’da ne yaptı iyi düşünmek gerek.
Emre için birkaç satır yazmak doğru olmaz. Onu cumartesiye bırakıyorum...
Yazarın Tüm Yazıları