Kazandı ama...

ŞAMPİYONLUK yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe evinde konuk ettiği Akhisar Belediyespor’u yenerken tatsız-tuzsuz futboluyla memnun etmedi.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve son olarak Salih Uçan’ın sakatlığıyla orta sahada alternatifsiz kalan Fenerbahçe, oyunun ilk 35 dakikasında kanatları neredeyse hiç kullanamadı.

‘DOĞRU’ GOLÜ GETİRDİ

Senegalli golcü Sow oyuna sol kanat yerine Alex’in pozisyonunda başlayınca, sarı lacivertli ekip üretkenlikten uzak bir tablo çizdi. Saman alevi gibi parlayıp sönen baskı ise diri oyunculardan kurulu Akhisar Belediyespor’u fazla zorlamadı.
Teknik direktör Aykut Kocaman’ın yanlışından dönmesi ise 35. dakika sonunda gerçekleşti. Sow’u ideal yeri olan sol tarafa çeken Kocaman, son 10 dakikada Fenerbahçe’nin daha ofansif oynamasını sağladı ancak Senegalli’nin çizgiyi geçen şutu hakem tarafından geçerlilik görmedi.

MEIRELES VE BARONİ

İKİNCİ yarıya doğrularla başlayan Fenerbahçe aradığı golü ilk atakta Webo ile buldu. Taktik hatasını düzelten Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin daha pozitif futbol oynamasını sağlarken, skor tabelasında üstünlüğü ele geçirdi. Fenerbahçe orta sahasının iki ismi Meireles ve Baroni öne doğru oynamak konusunda sorumluluk almaktan sürekli kaçması golden sonra oyundaki düşüşün en büyük nedenlerinden biriydi. Emre’nin olmayışı bu iki oyuncunun yapamadıklarını tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken, Kuyt’un 70. dakikada yaptığı uyarı da bu durumu özetliyordu.
F.Bahçe’nin en büyük zaaflarından biri de topu sürekli olarak enine oynaması. Topla dripling yapma kabiliyeti olan oyuncular bile sorumluluk almaktan çok yana oynamayı tercih etti. Bu noktada orta saha oyundan çabuk düştüğü gibi ileri uç oyuncuları da beklenen pasları zamanında alamadı.
F.Bahçe’nin 30 haftlaık maratonda hala belirli bir istikrarı yakalayamamış olması da Lazio maçı öncesi kafalardaki soru işaretlerini arttırdı.

Haberin Devamı

BİR TEK SOW ÖNE ÇIKTI

F.BAHÇE takımında taraflı tarafsız herkesin üstünde hem fikir olacağı tek isim Moussa Sow’dan başkası değil. Topla yaptığı driplingler, kaleyi görür görmez attığı şutlar, defans arkasına yaptığı doğru koşular ve belki de F.Bahçe’nin dikine oynayan tek futbolcusu olması Sow’u ön plana çıkmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Maçın hareketi

Aykut Kocaman’ın taca çıkan her topu büyük bir centilmenlikle futbolculara vermesi.

Maçın sloganı

Fenerbahçeli oyuncuların “İstanbul 2020” yazılı formalarla Akhisar maçına çıkması.

Hayal kırıklığı

Orta sahanın yeterli etkinliği gösterememesinde başrol oynayan Baroni ve Meireles.

Maçın taktik hatası

Aykut Kocaman’ın ilk yarıdaki diziliş nedeniyle kanatları kullanamaması ve ikinci yarı golü bulduktan sonra skoru korumaya çalışması.

Maçın adamı: Moussa Sow

Fenerbahçe’yi en kritik anlarda galibiyete taşıyan Moussa Sow, son dakikalarda attığı golle takımını bir kez daha rahatlatan isim oldu. Golcü futbolcu üst üste 5. maçında da gol atmayı başardı.

Maçın özeti

Haberin Devamı

Kocaman istatistik kavramını artık daha farklı noktalarda düşünmeye başlamalı. Faydalı koşu, topla oynama süresi gibi etkenler Fenerbahçe’nin etkinliğini lig boyunca farklı bir noktaya taşımadı. Fenerbahçe, tribünleri dolduran taraftarları daha da memnun edecektir ki sarı lacivertli takımda bu futbolu oynayabilecek oyuncu kapasitesi oldukça fazla.

Yazarın Tüm Yazıları