Kazancılar Çarşısı esnafı, çevre düzenlemesine 'evet' dedi

Güncelleme Tarihi:

Kazancılar Çarşısı esnafı, çevre düzenlemesine evet dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:59

Kazancılar Çarşısı esnafı, çevre düzenlemesine 'evet' dedi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediyesince Kazancılar Çarşısı'nın yenilenmesi ve yeni çevre düzenlemesi için hazırlanan projeye çarşı esnafı 'Evet' dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazancılar Çarşısı ve çevre esnafı ile yaptıkları toplantıda, tarihi çarşının yenilenmesi ve çevre düzenlemesi projesinin anlatıldığını bildirdi. Kazancılar Çarşısı'nın aynı zamanda Millet Caddesi, Bankalar Caddesi, Kapalı Çarşı, Düvenönü ve Kiçikapı bölgelerini de kapsadığını, çok geniş bir ticaret ve alışveriş merkezinin odağını oluşturduğunu anımsatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kazancılar Çarşısının dükkânlarının küçük olmasına rağmen ekonomi açısından büyük işlemler yaptığını ve kayseri para piyasasına yön verdiğini kaydetti. Büyükkılıç, ''Kazancılar Çarşısı 1995 yılında üstü kapalı hale getirilmiş. Ancak zaman içerisinde yapının yenilenmesine çarşı esnafı ile birlikte karar verildi. İşyerlerinin iki kat üzerinden üstü kapalı hale getirilmesi, Kapalı Çarşı bağlantılarında bütünlük sağlanması ve Bankalar Caddesi dış cephesinin de tek tip eski Kayseri evleri görünümü verilmesi istenmişti. Bu bağlamda hazırlanan proje detayları için toplantı düzenlendi ve yapılan toplantıda sunulan projeye çarşı esnafı destek verdi. Çok yönlü, kapsamlı ve Kayseri tarihi dokusuna yakışır ve bütünlük sağlayan proje, bu yıl sonbahar döneminde başlayacak ve 2018'in ilkbaharında tamamlanacak'' dedi. 
Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise Kazancılar Çarşısı ve çevresine yeni misyon ve vizyon kazandıracak bu projeyi, ortak bir çalışma ile oluşturduklarını belirterek, çarşının Kayseri ticaretinin ve ekonomisinin merkezi olduğunu kaydetti.
Belediyenin, esnafla yaptığı toplantıya katılan Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Kayseri esnafı, ticaret erbabı ve girişimcileri için belediyelerin bir kazanç olduğunu, belediye yatırım ve hizmetlerinin kentin ticaretine büyük katkı sağladığını ve yön verdiğini bildirdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!