Kazancı Bedih anıldı

Güncelleme Tarihi:

Kazancı Bedih anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:55

Kazancı Bedih anıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Urfa Sıra Geceleri'nin unutulmaz ismi Kazancı Bedih'i, düzenlediği konserle andı. TRT Sanatçısı Münevver Özdemir, seslendirdiği Urfa yöresine ait türkülerle izleyenleri mest etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Türk Müziğinin unutulmaz isimlerini kültür konserleri ile anmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türk Halk Müziği'nin ve Sıra Geceleri'nin unutulmaz ismi Kazancı Bedih, akıllara kazınan türküleriyle anıldı. Sanat yönetmenliğini Nihat Akçer'in üstlendiği konsere, TRT Sanatçısı Münevver Özdemir konuk sanatçı olarak katıldı. Konseri, Antalya Tugay ve Garnizon Komutanı P. Alb. Tahir Savran, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Urfa Dernek Başkanı Hıdır Dağtekin ve çok sayıda vatandaş izledi.

NEMRUT'UN KIZI

TRT Sanatçısı Münevver Özdemir, seslendirdiği Urfa Yöresi'ne ait türkülerle müzik şöleni yaşattı. Üstad Kazancı Bedih'le özdeşleşmiş olan Nemrut'un Kızı türküsüne tüm salon hep bir ağızdan eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Nihat Akçer de Münevver Özdemir ile düet yaptı. Gecede, 'Evlerinin Önü Boyalı Direk', 'Ayağında Kundura', 'Öyle Sermestem ki İdrak Etmezem' gibi yöreye ait türküler icra edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!