Kazan Kent Konseyi'nin gündemi '12 Yıldız Şehri'

Güncelleme Tarihi:

Kazan Kent Konseyinin gündemi 12 Yıldız Şehri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 10:01

Kazan Kent Konseyi'nin gündemi '12 Yıldız Şehri'

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- KAZAN Kent Konseyi'nin son toplantısında, Kazan Belediyesi'nin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce düzenlenen 'Avrupa Yerel Demokrasi Haftası' kapsamında verilen '12 Yıldız Şehri' unvanına aday olması masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Kazan farklı etnik unsurlar ve kültürlerin olduğu bir huzur ilçesidir. Bu kadar farklı kültürün bir arada yaşadığı ilçemizde, demokrasi ve hoşgörü dünyaya örnek olacak şekilde yaşatılmaktadır" dedi.

Kazan Kent Konseyi'nin ekim ayı toplantısı Kazan Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Kent Konseyi Başkanı Gültekin Oğuz ile konsey üyeleri ve belediye yetkilileri katıldı. Kazan Kent Konseyi'nin son toplantısının ana gündem maddesini, Kazan Belediyesi'nin, Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce düzenlenen 'Avrupa Yerel Demokrasi Haftası' kapsamında verilen '12 Yıldız Şehri' unvanına adaylığı oluşturdu. Yerel Demokrasi Haftası kapsamında ilçede gerçekleştirilen etkinlikler masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Kazan'la ilgili yapılacak projeler ve Kazan'ın 15 Temmuz darbe girişiminde 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi verdiği süreç ayrıntılı olarak ele alındı.

FARKLI KÜLTÜRLERLE HUZUR ŞEHRİYİZ

Belediye Başkanı Lokman Ertürk toplantıda Kazan'ın demografik yapısından bahsederek, "“Kazan olarak, Kazan halkı olarak çok güzel bir ensar örneğiyiz. Eşlerimizle, çocuklarımızla bir komşumuz geldiği zaman, farklı bir şehirden ekmeği ve rızkı için insanlar ilçemize geldiği zaman, çatal bıçak takımımızı bozar veririz, koltuk takımımızı bozup veririz. Onların sıkıntısını gidermeye çalışırız. Kazan'da farklı etnik unsurlar ve kültürler var. Kazan farklı etnik unsurlar ve kültürlerin olduğu bir huzur ilçesidir. Kazan Belediyesi olarak Avrupa Konseyi'nce gerçekleştirilen 'Yerel Demokrasi Haftası' etkinliği kapsamında verilen '12 Yıldız Şehri' unvanına aday olduk. Bunu burada anımsatmaktan gurur duyuyorum. Bu kadar farklı kültürün bir arada yaşadığı ilçemizde demokrasi ve hoşgörü dünyaya örnek olacak şekilde yaşatılmaktadır. Bu manada da bu unvanı fazlasıyla almayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu kapsamda Kent Konseyi'mizin de yapacağı çok iş var. Kazan'ın huzur kenti olmasında Kent Konseyi'mizin önemli bir yeri var. Milli değerlerimizi, birlikteliğimizi, kardeşliğimizi hep birlikte korumaya devam edeceğiz" dedi.

MECLİS'TE ELE ALINDI

Ayrıca Kazan Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ilçe halkının verdiği kahramanca mücadele ve '12 Yıldız Şehri' unvanı için aday olunması başta olmak üzere birçok konu görüşüldü. Başkan Ertürk ve belediye meclis üyeleri, Kazan için yapacakları çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!