Kazakistan’da 3 üniversite ile işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan’da 3 üniversite ile işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2018 12:50

Kazakistan’da 3 üniversite ile işbirliği

Haberin Devamı

Ali KADINİĞDE(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi  Kazakistan’da bulunan 3 üniversite ile İşbirliği anlaşmaları imzaladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektör Prof. Dr. Muhsir Kar başkanlığında Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, Kaşgarlı Mahmut Uygur-Çin Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili ve Avrasya Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkan Vekili Prof. Dr. Hikmet Koraş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Hülya Üründü ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanı Perizat Yertayeva’dan oluşan bir heyet, Kazakistan’da çeşitli üniversitelerle akademik iş birliği yapmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi (JEMPİ), Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi   Farabi Kazak Milli Üniversitesi (KAZGU) ve Avrasya Araştırma Enstitüsü (ERI) bir ziyaret gerçekleştirerek İşbirliği anlaşmaları imzaladı.

Bu ziyaret çerçevesinde, daha önce de bilimsel işbirliği yapılmış olan Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi(JEMPİ) ile yapılan anlaşma yenilendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!