Kazakistan bağımsızlığının 26. yıldönümü Kayseri'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan bağımsızlığının 26. yıldönümü Kayseride kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 12:55

Kazakistan bağımsızlığının 26. yıldönümü Kayseri'de kutlandı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ İl Müftüsü Doçent Doktor Şahin Güven, Kazakistan’ın bağımsızlığının 26. yıl dönümünü kutlamak için Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde yapılan programa katıldı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezinde yapılan programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Abdulkadir Kabdan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, ihtisas merkezi öğreticileri, Kazak kursiyerler ve aileleri katıldı.

16 Aralık 1991 yılında bağımsızlığını kazanan Kazakistan’ın, bu bağımsızlık gününü kutlamak için 36 Kazak öğrencinin öncülüğüyle gerçekleşen program, Kazak öğrenci Yerbol Arslan Bekov tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Gecede konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, "Bağımsızlık, sadece sınırların çizilmesi, bir bayrağın belirlenmesi, bir istiklal marşının yazılması ile olmaz; asıl bağımsızlık bunlardan sonra başlar. Kafası, vicdanı ve kalbi hür olarak ancak ve ancak Allah’a bağlı olarak hareket edip İslam’a ve İslam ümmetine faydalı işler yapacak âlimlerin yetişmesiyle bağımsızlık gerçekleşir" dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!