Kazak ordusuna ASELSAN imzası

Güncelleme Tarihi:

Kazak ordusuna ASELSAN imzası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 01:32

ASELSAN’ın Kazakistan’daki iştiraki Kazakistan ASELSAN Engineering (KAE) firması, Kazakistan ordusunda bulunan helikopter ve zırhlı araçları modernize edecek.

Haberin Devamı

Kazakistan ASELSAN Engineering (KAE) firması, başkent Astana’da devam eden Savunma Sanayi Fuarı KADEX’te atılan iki imza ile boy gösterdi. 2013’te Astana’da faaliyetlerine başlayan KAE, Eurocopter firmasının aynı şehirde faaliyete geçirdiği Eurocopter Kazakistan Engineering (EKE) arasında genişletilmiş bir işbirliği mutabakatı anlaşması imzalandı.
Airbus grubunun iştiraki olan EKE ile imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında Kazakistan’da yerli olarak üretilen EKE helikopterlerine KAE’de üretilecek aviyonik cihazlar entegre edilecek. Yapılacak çalışma ile helikopterlere farklı görevler için geliştirilen ASELSAN sistemleri entegre edilecek. Üretilecek helikopterler Kazak ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilecek. İşbirliği anlaşmasına KAE CEO’su Tarık Ziya Kaboğlu ve EKE CEO’su Tristan Serretta imza attı. Törene ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Kazakistan Engineering (KE) Başkanı Bolat Smagulov ve Airbus Helicopters (AHD) temsilcisi Onesime Volkoff da katıldı.
KAE, zırhlı araçların üretim ve bakımı alanında faaliyet gösteren Semey Engineering firmasıyla da işbirliği mutabakatı yaptı. Anlaşma metninde KAE Genel Müdürü Tarık Ziya Kaboğlu ve Semey Engineering Genel Müdür Vekili Ramil Bayazitov’un imzası yer aldı. Törene ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman ve Kazakistan Engineering (KE) Başkanı Bolat Smagulov da katıldı. Anlaşma kapsamında, KAE ve Semey Engineering , Kazakistan ordusunun envanterinde bulunan zırhlı araçların modernizasyonu için çalışılacak. İmzalanan işbirliği anlaşması ile Kazakistan ordusunun envanterinde bulunan T-72 Ana Muharebe Tankı, BTR, BRDM ve diğer zırhlı araçlarının son teknolojiler kullanılarak modernize edilmesi sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!