Kazada şehit olan polis Seracettin Kılınç törenle uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Kazada şehit olan polis Seracettin Kılınç törenle uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 11:23

Kazada şehit olan polis Seracettin Kılınç törenle uğurlandı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN'da özel harekat polislerini taşıyan, aracın otomobille çarpışıp ters dönmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Seracettin Kılınç'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Malatya'ya gönderildi.
Yeşilyurt Mahallesi'nde dün gece Mevlit Alan yönetimindeki 16 LD 756 plakalı otomobil ile özel hareket polislerini taşıyan, 'akrep' diye tabir edilen aracın çarpışması sonucu yaralanıp hastanede şehit olan polis memuru Seracettin Kılınç için sabah saatlerinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, özel harekat polisleri ve şehidin yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin öz geçmişinin okunduğu törende konuşan Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, şöyle dedi:
"Her ölüm büyük bir acıdır, büyük bir kayıptır. Ama bazı ölümlerde acı, hüzün, ızdırap, onur birlikte gelir ve acıyı hissederken yüreğinizde duyduğunuz sızı ile gönlünüzdeki gurur ile birleştirirsiniz. Şehidimiz, ülkemizin birliği ve bütünlüğü milletimizin huzur ve güvenliği uğruna başta Tunceli, Şanlıurfa Diyarbakır Sur İlçesi ve Mardin Nusaybin terör bölgelerinde yapılan operasyonlarda aktif olarak görev almıştır."
Törende ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi Pakize Kılınç, babası Mehmet Kılınç, amcası Osman Kılınç ve yeğeni Abuzer Kılınç Türk bayrağıyla örtülü tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü.
Törende İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün dua etmesinin ardından şehit polisin tabutu, cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'ne gönderildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!