Kazada ölen Dekan ve oğlu için üniversitede anma töreni

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölen Dekan ve oğlu için üniversitede anma töreni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 16:37

Kazada ölen Dekan ve oğlu için üniversitede anma töreni

Haberin Devamı

İbrahim ASLAN/SİNOP, (DHA) - TRAFİK kazasında yaşamını yitirenr Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ve oğlu Asrın Sezgin, üniversitede  anıldı.
Geçen 28 Temmuz'da memleketi Malatya'ya giderken Sivas'ta geçirdiği trafik kazasındaölen Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ve oğlu Asrın Sezgin, Üniversitede düzenlenen törenle anıldı. Anma programına Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Genel Sekreter Mehmet Atlı, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari kadro katıldı. Prof. Dr. Murat Sezgin’in özgeçmişinin okunması ile başlayan program, Üniversite İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen Kur’an–ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Prof. Dr. Murat Sezgin’in üniversite ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Murat hocamla her şeyden önce abi kardeş gibiydik. Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Birlikte çalıştığımız süre zarfında kendisini her zaman çalışkan, güler yüzlü ve başarılı bir bilim adamı olarak tanıdım. Tabii ki ölmemek mümkün değil, ancak ölümsüz olmak mümkündür. Murat Sezgin hocamız da geride bıraktığı kalıcı eserler ile adını ebediyen yaşatacaktır." 
Program Prof. Dr. Murat Sezgin ve oğlu Asrın Sezgin için yapılan dua ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!