Kaza, maganda kurşunu kurbanı 12 köpek 'Engellenenler Evi'nde

Güncelleme Tarihi:

Kaza, maganda kurşunu kurbanı 12 köpek Engellenenler Evinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 09:36

Kaza, maganda kurşunu kurbanı 12 köpek 'Engellenenler Evi'nde

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL'da trafik kazaları veya magandaların açtığı ateşle yaralanan ve yaşamlarını engelli olarak sürdürmek zorunda kalan 12 köpek Beylikdüzü'nde bakım altında tutuluyor.
Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Barınağı'nın 'Engellenenler Evi' sorumlusu Deniz Sırvermez, bu bölüme trafik kazası veya kurşun yarasından omurgası zarar gören  hayvanların 'Yatalak' halde getirildiğini söyledi. Bu köpeklere ayrı ünitede özenle baktıklarını, tedavi, yiyecek  olmak üzere tüm gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını anlatan  Sırvermez, bu hayvanların omurga kırığından dolayı arka ayaklarını kullanamadıklarını anlattı. Deniz Sırvermez, şöyle dedi:
"Tüm tedavi bakımlarını yapıyoruz. Sağlığına kavuşanları bölgelerine bırakıyoruz. Yürüyemeyecek durumda olanları son günlerine kadar bizimle beraber yaşatmaya çalışıyoruz. Engelleri onlar için çok zor. Hedefimiz; onların yaşam kalitesini yükseltmek. Bir bölümüne alışabilmeleri için yürüteç takıyoruz. Bazıları kullanamıyor. Her gün kesinlikle 1 kez banyyaptırıyoruz. Günlük aktivitelerini sürdüren engelli köpeklerin hepsi lider pozisyonunda. Hiç biri sakin değil, özgüvenleri çok yüksek. Onlar mutlu, biz de mutluyuz. Engellenenler Evi'nde şu an 12 köpek bulunuyor. Ama bu sayı değişiyor."
Engelli hale gelen köpeklerin bakımdan sorumlu Sırvermez, zorunlu konuklarının büyük bölümünün trafik kazasından bu hale geldiğini, bazılarına ise, ateş edildiğini anlatırken şöyle dedi:
"NEDEN SEVMEYİ DENEMİYORLAR?"
"Sürücülerin kesinlikle araçlarını yavaş kullanması gerekiyor. İnsanlar için de hayvanlar için de hiç bir fark göremiyorum. Hızlı gidince bir insanı da, hayvanı da ezebilirsiniz. İkisinin de sonu kötü bitiyor. Bunlar ömürleri boyunca sakat kalıyor. Bunların vebalini almasınlar yavaş kullansınlar. Dikkat etsinler. Onların yaşamaya hakkı var. Sokaklarımızda onara sahip çıkmamız gerekiyor. Kurşun ile yaralanan hayvanlarımız var. Bencil olmamamız onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Köpekleri istemiyorlar, yanlarından uzaklaşmasını istiyorlar. Kin nefret olayımız var. Neden sevmeyi denemiyorlar da neden zarar vermeyi öldürmeyi seçiyorlar. Bunu hala sorguluyorum. Umarım daha sevgi ile büyür tüm canlılarla yaşamımız sürdürmeliyiz.
'Deniz yıldızı' ismini verdiğimiz köpeğimiz 1.5 yıldan bu yana omurgasında kemiklerinde kurşunla yaşamak zorunda. Onların çektiği eziyet; yaşam mücadelesi. Bunlar için hiç bir şey diyemiyorum."

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!