Kaz Gölü uluslararası turizme hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kaz Gölü uluslararası turizme hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 15:29

Kaz Gölü uluslararası turizme hazırlanıyor

Haberin Devamı

TOKAT, (DHA) - TOKAT Valisi Cevdet Can, 2017 yıl sonunda Pazar ilçesinde bulunan Kaz Gölü'nün ulusal ve uluslararası turizmine açılacağını söyledi.
Tokat Valisi Cevdet Can, Pazar ilçesinde bulunan Kaz Gölü'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yıl sonunda çalışmaların tamamlanacağını ve ulusal ve uluslararası turizme açılacağını ifade eden Vali Can, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilimizi ziyaretinde verdiği talimat ile büyük makinelerle Kaz Gölü'nde başlayan çalışmalar devam ediyor. Barındırdığı kuş çeşidi ve bitki örtüsüyle çok önemli bir doğal alan olan Kaz Gölü'nde yapılan temizlik çalışmaları ile tabiat turizminin ilk aynası yıl sonu itibariyle bitirilerek, ulusal ve uluslararası turizme açılacak. Onlarca çeşit kuşu barındıran Kaz Gölü'nde sazlar arasında sallarla gezinti yapmanın heyecanını yaşamak, gölün doğal güzelliğini görmek için yapılan temizlik çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Vali Can, ayrıca sazlıkta yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkarılan toprağın verimli olduğunu belirterek, tarımsal alanlarda kullanılacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!