Kaynak Holding'e atanan kayyumlardan İmran Okumuş'un Zencani ile fotoğrafı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kaynak Holdinge atanan kayyumlardan İmran Okumuşun Zencani ile fotoğrafı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 23:09

Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe dün mahkeme kararıyla 7 kayyum atandı.  Her şirketten 5 bin TL alacak olan bir kayyumın aylık maaşı 105 bin TL, 7 kayyumın şirketler grubuna aylık maaliyeti ise 735 bin TL olacak. Soruşturma kapsamında hâkimliğin kararında atanan kayyumlardan Aytekin Karahan'ın adı 2012’de Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti. Kayyum İmran Okumuş'un ise, İran'da tutuklu bulunan Babek Zencani ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

KOZA-İpek grubunun ardından cemaate yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe 7 kayyum atandı. Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimliği, yapılan işin niteliği, ağırlığı da dikkate alınarak atanan kayyumlara her bir şirket için aylık 5 bin lira ücret takdirine da karar verdi. Her şirketten 5 bin TL alacak olan bir kayyumun aylık maaşı 105 bin TL, 7 kayyumun şirketler grubuna aylık maaliyeti ise 735 bin TL olacak.  

Kayyum kararını veren İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimliği, gerekçe olarak, şirket ile yöneticileri hakkında yasa dışı FETÖ-PDY örgütü (Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması) adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, vergi kaçakçılığı yapmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek, yasadışı terör örgütü kurmak ve bu örgütün yöneticisi-üyesi olmak suçlarını gösterdi.

 

Haberin Devamı

8 EYLÜL’DE DÜĞMEYE BASILDI
Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önerge tarafından yürütülen soruşturma 8 Eylül 2015 tarihinde Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen arama el koyma kararı sonrasında, soruşturma konusu suçlara delil teşkil edebilecek belge, defter ve dijital malzemelere el konularak başladı. Mali konularda uzman polis memurları SGK ve MASAK görevlileri ile Vergi Denetim Uzmanlarından oluşan kurul, el konulan belge, defter ve dijital kayıtları inceledikten sonra hazırladıkları ön inceleme raporunda, söz konusu şirketlerin ticari faaliyetlerinin dışında yasa dışı FETÖ-PDY terör örgütüne finans temin ettikleri, kaynak ve para akışı sağladıklarına ilişkin bilgi belge ve bulgular tespit edildiği belirtildi.

Kaynak Holdinge atanan kayyumlardan İmran Okumuşun Zencani ile fotoğrafı çıktı


BİNAYA POLİSLE GİRDİLER

Bu ön rapor sonucunda Kaynak Holding A,Ş’ye bağlı şirketlerin sayılarının 24 olması nedeniyle delil karartılması ve yok edilmesinin önüne geçmek, terör örgütüne yapıldığı ileri sürülen finansmanın kesilmesi ile delillerin eksiksiz ve sağlıklı toplanabilmesi amacıyla Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimliği’nden holdinge bağlı şirket, vakıf  ve derneklere kayyum atanması talep edildi.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten başsavcılığın bu talebini değerlendiren 10. Sulh Ceza Hâkimliği Kaynak Holding bünyesindeki 24 şirketten 19’una ve bir vakıf ile bir derneğe 7 kayyum atanmasına karar verdi. Önceki gün çıkan karar şirketlere tebliğ edildi ve kayyumlar dün şirket yönetimini devraldı. Kaynak Holding’in Üsküdar, Bayrampaşa ve Bağcılar’daki şirket merkezlerinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Kayyumlar polislerle birlikte binalara girdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun yaptığı açıklamada, kayyum atamaları sonrası ve soruşturma kapsamında bir gözaltı kararı bulunmadığını belirtti. Soruşturmanın gizli olduğuna da dikkat çeken Tosun şüpheliler hakkındaki soruşturmanın da devam ettiğini belirtti.

Kaynak Holdinge atanan kayyumlardan İmran Okumuşun Zencani ile fotoğrafı çıktı

HÂKİM BELİRLEDİ 

Haberin Devamı

Hâkim Ali Arslan Giritli kayyumluk yapabilecek kişileri tespit ederek başsavcılığa bildirdi. Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimi Ali Arslan Giritli’nin verdiği söz konusu suçlamalarla ilgili 24 şirketten 19’una kayyum tayini zorunluluğu görüldüğü yönündeki kararında şirketler ve kayyumlar da sıralandı.

Hâkimliğin kararında kayyum olarak atanan İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen, Levent Küçük’ün yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmaları ve yönetim organının yetkilerinin tümünü devralacağı da belirtildi. Kararda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliği ardından toplanan kayyumların yönetim kurulu başkanını kendi aralarından seçmeleri ve şirketlerin faaliyetlerini yönetmeyi derhal devralmaları da istendi.

KARAHAN'IN ADI KİK DAVASINA GİRDİ
Kaynak Holding’e kayyum olarak atanan Aytekin Karahan’ın adı, 2012’de Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti. Operasyon sonrası ihaleye fesat karıştırma, suç işlemek üzere çete kurma suçlamasıyla aralarında Karahan’ın ve KİK bürokratlarının da bulunduğu şüpheliler hakkında dava açılmıştı. Şüphelilerin Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamalarının devam ettiği belirtiliyor. Şüpheli Karahan, örgüt üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet suçlamasıyla yargılanıyor.

Haberin Devamı


Kaynak Holdinge atanan kayyumlardan İmran Okumuşun Zencani ile fotoğrafı çıktı

ZENCANİ İLE ORTAK FOTOĞRAFLARI VAR
Yine kayyum olarak atanan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı ve TİSK Yönetim Kurulu Üyesi İmran Okumuş’un adı ise 17 Aralık soruşturması sırasında gündeme gelmişti. Okumuş’un Rıza Sarraf’ın ortağı, İranlı işadamı Babek Zencani ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Okumuş, Haluk Ulusoy ile birlikte Zencani’nin Tacikistan’daki otobüs terminalinin açılışında görüntülenmişti. Haluk Ulusoy bir açıklama yaparak, Zencani ile hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia etmişti. Okumuş, Ulusoy Holding CED'luğu yanı sıra Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu ve Karayolu Yolcu Taşımacıları Profesyonel Yöneticiler Derneği başkanlığı da yapıyor.
Kaynak Holdinge atanan kayyumlardan İmran Okumuşun Zencani ile fotoğrafı çıktı

İmran Okumuş, geçtiğimiz aylarda yapılan seçim sonrası PÜİS başkanı oldu.

Kayyum atanan şirketler
Kaynak Holding A.Ş., Sürat Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti, Kaynak Holding Dış Ticaret A.Ş, Sürat Turizm Organizasyon, Nüans Turizm, Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş, Işık Yayın Ticaret A.Ş, N-T Kitap Kırtasiye Büro Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş, Sürat Eğitim Araçları ve Büro Mobilya Sistemleri A.Ş, Sürat Basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları Sanayi Ticaret A.Ş, UTT Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Ticaret A.Ş, Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş, Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş, Sürat Lojistik A.Ş, Sentries Telif ve Lisans A.Ş, Sürat Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Venero Bilişim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi, İtina Gıda İçecek ve Temizlik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret ve Pazarlama A.Ş, Baran Tarım, Kaynak Vakfı ve Kaynak Eğitim Derneği.
falkac@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!