KAYSO'dan 'İleri Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

KAYSOdan İleri Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 17:05

KAYSO'dan 'İleri Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi' toplantısı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO), kente 'İleri Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi' kazandırılması çalışmaları kapsamında ilk toplantısını yaptı.
Düzenlenen toplantıya, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Ana Bakım Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, TSE, ORAN, Erciyes Teknopark, Kayseri OSB, AGÜ ve KÜSİ Çalışma Grubu temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Kayseri Sanayi Odası olarak üretimde plan ve projelerin omurgasının milli imkânlara dayandırılması gerektiği düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle, otomotiv, havacılık ve savunma sanayi alt yapısını güçlendirmek için İleri Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi kurulması için çalışmalara başlamış bulunmaktayız” dedi.
Kayseri’de var olan bir potansiyeli açığa çıkarmak ve ülke lehine faydaya dönüştürmek üzere bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Büyüksimitci, “Bu konuda çok büyük bir şansa sahibiz. Şehrimizde 2. Hava İkmal Bakım Merkezimiz ve 2. Ana Tamir Bakım Merkezimiz var. Her ikisi de kendi konularında oldukça yetkin ve çok büyük projelere imza atmış kuruluşlarımız. Türkiye’de askeri fabrikalarımız bir dönüşüm geçiriyor. Bu dönüşümde de Kayseri’nin doğru yerde olması çok önemli. Toplantımıza katılımlarından dolayı Sayın Garnizon Komutanımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu
2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ise  Kayseri’nin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Ben Hava İkmal Bakım Merkezlerini birer eğitim yuvası gibi değerlendiriyorum. Çünkü burada yetişen insanlar dışarıda bir takım üretim merkezleri oluşturarak, birçok sanayi kuruluşunu desteklemişler. Hep birlikte olursak ülke adına daha önemli projelere imza atacağımızı düşünüyorum. Bugün burada bir başlangıç yapıyoruz. Devamının geleceğine de inanıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!