Kayseri'deki PKK/KCK davasında 4 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Kayserideki PKK/KCK davasında 4 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 11:56

Kayseri'deki PKK/KCK davasında 4 tahliye

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklu yargılanan 5 kişiden 4'ü tahliye edildi.
4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Mustafa B., İdris A., Ömer Faruk Y., Süleyman B. ve Cemal K. ile avukatları katıldı. Mahkemede savunmalarını yapan sanıklar suçlamaları kabul etmedi ve terör örgütü propagandası yapmadıklarını, geçimlerini sağlamak için inşaatlarda işçi olarak çalıştıklarını söyledi. Sanık Mustafa B. 2012 yılında PKK/KCK terör örgütüne katıldığını, 5-6 ay Kuzey Irak'ta bulunduğunu, ancak pişman olup Türk adaletine teslim olduğunu, ondan sonra da normal bir yaşam sürmek için Kayseri'ye geldiğini söyledi. Mustafa B. şöyle konuştu:
''Polislerin gelip beni yakaladıkları zaman da Kayseri Bölge Hastanesi inşaatında çalışan yakınlarımı ziyaret ediyordum. Bu sırada polis geldi ve beni alarak emniyete götürdüler. Örgütün, 'Teslim olursanız, sizi ömür boyu hapse atarlar' şeklindeki telkinlerine rağmen, devletin adaletine güvenip gelip teslim oldum."
Mahkeme başkanının, PKK/KCK terör örgütü yöneticilerine hitaben yazılan raporların altında imzasının bulunduğunu söylemesi üzerine ise Mustafa B., raporların kendisine ait olmadığını öne sürdü. Mahkeme heyeti, Kayseri Bölge Hastanesi'nin elektrik işlerinde çalışan 4 kişiyi tahliye ederken, Mustafa B.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!