KAYSERİ HABERLERİ

Kayseri'de Ramazan'ın vazgeçilmezi: Sucuk İçi

DHA
28.05.2017 - 14:09Son Güncelleme : 28.05.2017 - 14:09
DHA

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de esnaf, Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceği sucuk içi satışından memnun olduklarını söyledi.
Ramazan ayının gelmesiyle Kayseri'de pastırma, sucuk satan esnafda hareketlilik de başladı. Esnaf İsmet Altun, "Ramazan ayına pastırma, sucuk ve sucuk içi olarak satışa hızlı başladık. Ramazan'da vazgeçilmezimiz Kayseri yöresine ait sucuk içimiz bulunuyor. Sucuk içi baharatlı olması ve iftar sırasında iştah açması nedeniyle insanlarımız tarafından tercih ediliyor. Sucuk içi, sadece kıyma ve baharattan yapılır. Yağ oranını vatandaşlarımız kendine göre ayarlayıp iftarda tüketirler. Vatandaşlarımız sucuk içine pastırma ve sucuktan daha fazla ilgi gösteriyor. Sucuk içinin kilogramını 45 liradan satıyoruz. Bu fiyat, içine konulan yağ oranıyla değişebilir" ifadelerini kullandı.

Pastırma, sucuk satışıyla ilgili de bilgiler veren Altun, "Kayserimizde Ramazan ayında pastırma ve sucuk fiyatlarında pek değişiklik yok. Birinci sınıf pastırmamızın kilogram fiyatı 90 liraydı, 100 lira oldu. Sucuğumuz da 40 liradan, 45 liraya çıktı. Bu etteki talebin artmasından kaynaklanan bir artış oldu. Diğer büyük illerimizde pastırma fiyatlarının 190-200 liraya kadar çıktığını görüyoruz. Bu, Ramazan fırsatçılığıdır. Yapılan yanlış bir harekettir" dedi.

FOTOLU

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kayseri haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Kayseri haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Kayseri'de Ramazan'ın vazgeçilmezi: Sucuk İçi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ
    21 Eylül 2017, Perşembe
    • İmsak
      04:39
    • Guneş
      06:17
    • Öğle
      12:42
    • İkindi
      16:09
    • Akşam
      18:46
    • Yatsı
      20:11
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı