Kayseri’de muhtar derneğinde fesih krizi: Bana resmi evrak ulaşmadığı için teslim etmedim

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de muhtar derneğinde fesih krizi: Bana resmi evrak ulaşmadığı için teslim etmedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 17:39

Kayseri’de muhtar derneğinde fesih krizi: Bana resmi evrak ulaşmadığı için teslim etmedim

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-TÜRKİYE Muhtarlar Derneği Genel Merkezi'nin yasaya ve tüzüğe aykırı hareket ettikleri iddiasıyla feshettiğini açıkladığı Kayseri Şube Başkanı İbrahim Erşen’in, yeni yönetime resmi evrakları teslim etmemesinin ardından başlayan tartışma sürüyor. Genel Merkez tarafından Başkanlığa atanan Bekir Mermer,  “Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkan Bekir Mermer’dir” derken, evrakları teslim etmemekle suçlanan ve görevden alınan İbrahim Erşen ise, “Görevlendirme ile ilgili resmi evrak bana ulaşmadığı için evrakları teslim etmedim. Araştırdım, öğrendim, cuma günü evrakları da, derneği de teslim edeceğim” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi yaptıkları yönetim kurulu toplantısı sonrası 'yasaya ve tüzüğe aykırı hareket edildiği' gerekçesiyle Kayseri Şubesi’ni feshetti. Genel merkez, kararın ardından şubeye yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri atadı. Ancak, yönetimi ile birlikte fesih kararı alınan, aynı zamanda Hunat Mahallesi muhtarı olan İbrahim Erşen’in, yeni yönetimin başvurusuna rağmen devir işlemi yapmadığı ifade edildi. Hedefteki isim İbrahim Erşen, “Bizim Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi ile bir bağımız yok. Biz Muhtarlar Konfederasyonu'na bağlı faaliyet gösteriyoruz” açıklaması yaptı. Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri Şube Başkanı olarak atanan Erenköy Mahalle Muhtarı Bekir Mermer ise Erşen’in bu yöndeki açıklamalarına tepki gösterdi.

“BİZİ VALİLİĞE YAZI YAZDIK, BİLGİ İSTEDİK”

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi’nin Ankara’da olduğunu ve diğer illerde de şubesinin bulunduğunu belirten Mermer, “Doğru olanı merkezi Ankara’da olan derneğin Kayseri’de şubesi vardır,  bizden önce yönetimin başında olan kişi de Sayın İbrahim Erşen’dır.  Kendisi ‘Biz farklı bir konfederasyona bağlıyız’ diyor. Derneğin genel merkezi ‘Kayseri’deki derneğin şubesini feshediyoruz’ diyor. Bunu yetkili organ genel merkez yapıyor. Bütün belgeler bende var. Bunun resmi girişleri yapıldı. Genel merkezimiz Kayseri Valiliğine Dernekler Müdürlüğüne bir yazı yazıyor. Diyor ki ‘Benim orada bir şubem var mı?  Var ise başkanı ve yönetimi kimdir? Eğer var ise bu şube tüzüğüme aykırı hareket ediyor, yasalara uymuyor? Uyarının yapılması için genel merkez Valilik Dernekler Müdürlüğüne yazı yazıyor. Dernekler İl Müdürlüğü ise karşılığını veriyor, ‘evet sizin genel merkezinizin burada bir şubesi var, bu şubenin başında ise İbrahim Erşen ve yönetimi var’ diyor.  Sonra da genel merkez, tüzüğe aykırı hareketlere devam ettiği için 21 Nisan 2018 günü toplanıyor ve Kayseri Şubesini feshediyor. Sonra bizi göreve atıyor” dedi.

“CUMA GÜNÜ TÖRENLE EVRAKLARI TESLİM EDECEK HERHALDE”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’na da durumu bildirdiklerini kaydeden Mermer, şunları söyledi: “Konfederasyon Başkanı Hüseyin Akdeniz bey ile de bizzat görüştüm. Kendileri de girişim yapacaklarını söylediler. Cuma günü evrakları daha önce teslim etmeyen İbrahim Erşen, şimdi Cuma günü evrakları teslim edeceğim diyor. Neden Cuma? Mübarek gün. Cuma namazı sonrası törenle verecek galiba. Kendisinin bu yöndeki beyanının ardından şikayetimizi de geri çektik. Kendisinden Cuma günü 17:00’a kadar dernek binasın evraklarını ve demirbaşlarını heyet huzurunda bizlere teslim etmesini bekliyoruz. Bu yetkimi sonuna kadar kullanacağım. İbrahim bey birkaç tane muhtar derneği kurmuş. Daha önce İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı. Konfederasyondan bağlı dernekten ayrıldı. Fakat ayrı ayrı dernekler kuruduğu için bugün biz bu derneğin yönetimini aldığımız da  bu kişinin muhtarlık dernek başkanlığı biter mi, ben o onu bilmem. Belki arkada bir dernek daha vardır, onun başkanıdır, bilemem ama bundan sonraki süreçte bizim bildiğimiz Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkan Bekir Mermer’dir.”

“BANA RESMİ EVRAK ULAŞMADI”

İddiaların hedefindeki isim olan Hunat Mahalle Muhtarı İbrahim Erşen ise  25 yıldır başarı ödülü almış bir muhtar olduğunu söyledi. Erşen, “12 tane çevredeki illerle sorulduğunda, İç Anadolu Muhtarlar Federasyonunun Genel Başkanıyım. Her şeyin bir yasal prosedürü vardır. Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi beni alabilir, yeni bir başkanı atayabilir. Ama, şimdi o Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı muhtar olmayan ve seçilemeyen bir kişiden meydana gelmiştir.  Bu Türkiye’de kurulan ilk Türkiye Muhtarlar derneğidir. Kayseri’ye de bir şube başkanlığı vermişler, son üç yıla kadar Ahmet Oğuz diye bir arkadaşımız yapıyordu bu işi. O arkadaşımızda muhtarlığı kaybedince bizim tüzüğümüz gereği otomatikman tasfiye ediliyor. Dolayısıyla bir üç yıldır bunu yapıyorum İl Şube Başkanlığını. Bir derneğe birinin yerine başkası atandığı zaman genel merkez eski başkana bir yazı göndermek zorunda. Bir tebligat yapmak zorunda. Noterle de olabilir elden de olabilir. Böyle bir şey olmadığına göre, elime bir resmi evrak geçecek ki gereğini yapayım. Mesela o atanan arkadaşımız Bekir Mermer eline bir kâğıt almış, şu karara göre ‘ben atandım’ diyor olabilir, ama bunun resmi bir işleyişi olması lazım. Bende onu bekliyorum. Yoksa onun atanmasına, seçilmesine karşı değilim. Bu bir yarıştır” ifadelerini kullandı.

“CUMA GÜNÜ EVRAKLARI TESLİM EDERİM”

Kendisinin aynı zamanda İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı  olduğunu ifade eden Hunat Mahallesi Muhtarı İbrahim Erşen, Kayseri protokolünden kendisinin yer aldığını savundu. Erşen, “Bin kişinin içindeyim ben. İnsan hakları kurulunda yine Kayseri’yi temsil eden benim. Emniyet güvenlik konseyinde Kayseri’yi temsil eden benim. Askere yeni gelene acemi derler oda acemiliğine geldi bekleyecekti. Bana resmi yazı gelirse, evrakları teslim ederim. Ben zaten Kayseri’nin en büyük derneğinin başkanıyım. Ben üniversite mezunu bir kişiyim. Kanunu bilirim, evraklar geldiğinde Cuma günü teslim ederim” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!