Kayseri'de kız öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kayseride kız öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:20

- Kırşehir Valisi Şentürk:"Devlet her türlü tedbiri almıştır. Bu olayı kimse istismar etmesin. Edilecek bir hadise de değildir"- "Mutlaka Cansel'in hakkı yerde kalmayacak, gereği yapılacaktır"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kayseri'de lise öğrencisi kızın uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddiasına ilişkin, "Devlet her türlü tedbiri almıştır. Bu olayı kimse istismar etmesin. Edilecek bir hadise de değildir" dedi.

Şentürk, lise öğrencisi Cansel B.K'nın, Kaman ilçesi Cuma Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yaşında bir kızın yaşadığı travma sonucu canına kıydığını ve toprağa verildiğini söyledi.

Kız öğrencinin üniversiteyi bitirerek vatanına, milletine hayırlı işler yapması beklenirken böyle elim bir olayın meydana geldiğini ifade eden Vali Şentürk, ailesine ve kardeşine her türlü psikolojik destek ve yardımın yapıldığını dile getirdi.

Bu yaşlardaki çocukların çeşitli travmalar yaşayabildiğini anlatan Necati Şentürk, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Yaşadıkları hafif travmalarda mutlaka psikolojik desteğe ihtiyaçları vardır. Rehber öğretmenlerinin, anne ve babalarının iyi gözlemlemeleri gerekiyor. Bu kabil çocuklardaki psikolojik değişiklikleri, ruhsal davranış değişikliklerini, davranış bozukluklarını ve değişiklerini takip etmeleri gerekiyor. Onlara mutlaka yardımcı olmamız lazım. Onun travmayı yaşamasına neden olan olayı da biliyoruz ve devletimiz bunun takipçisidir. Mutlaka Cansel'in hakkı yerde kalmayacak, gereği yapılacaktır."

Olayın istismar edilmemesi gerektiğine de işaret eden Şentürk; "Devlet her türlü tedbiri almıştır. Bu olayı kimse istismar etmesin. Edilecek bir hadise de değildir. Bu bizim evladımızdır. Türk milletinin, 80 milyonun evladı ve kardeşidir. Devlet gereğini yerine getiriyor. Acılı ailenin yanındayız. Baba zaten teşkilatımızın mensubudur. Aileye gereken desteği yapıyoruz. Aileye psikolojik destek ve yardım da veriliyor. Bundan sonra da gereken her türlü yardımı ailesine ve kardeşine vereceğiz. Ekiplerimiz burada. Gönlümüz istiyor ki başka Canseller böyle travmalar yaşamasın ve hayatına kıymasınlar" diye konuştu.

İçişleri ile Milli Eğitim bakanlıklarının imzaladığı "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi"nin tüm illerde uygulandığını vurgulayan Vali Şentürk, projedeki amacın gençleri teröre, şiddete, zararlı alışkanlıklara, cinsel istismar ve taciz olaylarına karşı korumak olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!