Kayseri'de Gaziler Günü mesajları

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Gaziler Günü mesajları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 10:49

Kayseri'de Gaziler Günü mesajları

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Vali Süleyman Kamçı ve sivil toplum kuruluşları 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, " Bu vatan uğruna yüreğini ve cesaretini ortaya koymuş, gözünü budaktan sakınmamış kahramanlığın timsalidir gazilerimiz. Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür. Onca imkansızlığa rağmen göstermiş oldukları cansiperane fedakârlık ve yüreklerinde taşıdıkları vatan sevgisi sayesinde göğüs germiş ve büyük kahramanlıklara imza atmışlardır. Bugün üzerinde başımız dik yaşadığımız vatanımızı, bizlere emanet eden ve bugün aramızda olan gazilerimiz, bizlere vatanımızın yüce bir emanetidir" ifadelerini kullandı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Tahir Nursaçan Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Bugün, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fert ve millet hayatında; din, iman, istiklal, vatan, bayrak ve yurt sevgisi gibi kutsal sayılan değerler vardır. Yurdumuzun, milletimizin, dinimizin, imanımızın, milli haysiyet ve şerefimizin, ırz ve namusumuzun korunması gereken durumlarda her şeyimizi feda edebilmeliyiz. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Tarihimiz, hiçbir milletin sahip olmadığı, eşsiz kahramanlık örnekleri ve zaferlerle doludur. Vatan, millet, bayrak ve yüce değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede, kahramanca mücadele eden gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum" şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak ise, yayımladığı Gaziler Günü mesajında, " Cesaret timsali gazilerimiz, bölücü hainlere karşı bedenlerini siper etmiş yine de toprağını çiğnetmemiştir. Vefanın, sadakatin, bağlılığın ve millet sevgisinin muhterem temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek elbette kolay değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanlara ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Ezan, bayrak, millet, vatan gibi kutsal saydığımız tüm değerlerimizi korumak ve savunmak için güç koşullar karşısında canlarını hiçe sayan gazilerimiz, hepimizin medarı iftiharları, vatanseverlik ve kahramanlık sembolleridir. Onların vatan sevgileri ve sergiledikleri kahramanlık her türlü takdirin üzerindedir. Bugün bir kez daha 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle fedakar gazilerimizi ve vatanımızın selameti için şehitlik mertebesine yükselen kahramanlarımızı  saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy ise yayımladığı mesajında, "Vatanın ve milletin ebedi bekası için, rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı al bayrağın hür dalgalanması için, kalleş saldırılara, karanlık senaryolara, hayasızca akınlara göğsünü siper ederek; Türk’ün cihangir ve kahraman evlatlarını her daim hatırlanan gazileri, bu anlamlı günde en içten hürmet ve muhabbet duygularla selamlıyorum. Bu anlamlı günde, Türk milletinin mukaddesatına asla namahrem eli değmeyeceğini, emperyalizmin 20. yüzyılın başında yaptığı istilayı, bu kez taşeronlar aracılığı ile gerçekleştirmeye çalıştığını fakat yine hüsrana uğrayacaklarını, milli şuur ve iman bütünlüğü içerisinde Türkiye'mizin kimseye boyun eğmeyeceğini bir kez daha duyurmak isterim. Bu vesileyle, Sultan Alparslan’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Gazi Mustafa Kemal’e uzanan gazilerin yol başçıları başta olmak üzere, Çanakkale’den Sarıkamış'a, Yemen’den Kıbrıs'a, Dumlupınar’dan, Sakarya’dan Terörle Mücadele’ye kadar; her cephede, her düşmana karşı Türk’ün cihangirliği ve ebedi bekası için mücadele veren gazi kahramanlarımızı selamlıyorum. Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!