Kayseri'de Engelliler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Engelliler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 15:50

Kayseri'de Engelliler Günü etkinliği

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, Zihinsel Engellilerin Eğitim Rehabilitasyonu ve İstihdamı Derneği Başkanı Hasan Aykülteli, engelli vatandaşlar ve davetliler katıldı. Etkinlikte açılış konuşması yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, engelliler için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Bundan sonra da yapılacak bir şey varsa buna devam edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün belki de en önemli amaçlarından birisi de farkındalık oluşturmak. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak güçlü bir aileyiz. Biz kim zorda kalmışsa Bakanlık olarak o kitlenin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Sivil toplum Kuruluşları adına konuşma yapan Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç ise, "Biz engelli sivil toplum kuruluşları olarak 3 Aralık Engelliler Gününde ilk ve öncelikli talebimiz 2018 yılının "Engelli Farkındalık" yılı ilan edilmesini talep ediyoruz. Her işsiz engellimize asgari ücret gibi bir gelir sağlanması onların daha rahat yaşamasına sebep olacaktır. Engelsiz bir Türkiye için 9 milyon engelli vatandaşımızın sesine kulak verilmesini, bütün toplumun el ele vererek sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 75. yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma merkezi öğrencileri çeşitli gösterilerde bulundu. Etkinlik, Atatürk anıtında hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!