Kayseri’de dev buluşma

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de dev buluşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 01:18

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi’nin açılışı dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gerçekleştirildi. Halef-selef cumhurbaşkanlarını buluşturan törende Erdoğan ile Gül, “yol arkadaşlığı ve kardeşlik” mesajları verdiler.

Haberin Devamı

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ADETA AYAKLI KÜTÜPHANE

“Üniversite öğrenciliği yıllarından beri şahsen yol arkadaşı olduğumuz Sayın Abdullah Gül’ü bilimsel çalışmalarının yanında, kültür ve medeniyet hayatımıza dair okumalarıyla adeta ayaklı bir kütüphane olarak biliyoruz. Kendisi adına açılan bu kütüphane hiç şüphesiz Sayın Gül’ün yarım asrı bulan birikimini de yansıtan bir eser olacaktır. Cumhurbaşkanının doğrudan halkın oyuyla seçimi uygulamasının milletimiz tarafından bu denli büyük muhabbetle kucaklanmasında Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanlığı dönemindeki başarıları da katkıda bulunmuştur.

Kayseri’de dev buluşma

Haberin Devamı

MİLLETİMİN KALBİNDE

Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Abdullah Gül kardeşimin çalışmaları ve hizmetleriyle milletimin kalbinde de müstesna bir yer edindiğine inanıyorum. Siyasetin dikensiz bir gül bahçesi olmadığını da bu süreçte attığımız her adımda da bizzat tecrübe ederek gördük, yaşadık. 1997 yılı bizim için yeni bir kırılma noktası oldu. Kırılma derken yanlış anlaşılmasın. Bu süreçte gönlümüz kırıldı ama milletimizle olan bağımız daha önce hiç olmadığı kadar güçlendi.”

Abdullah Gül de “Değerli kardeşim Tayyip Bey” sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Her ne kadar benim ismimi taşıyorsa da bu müze aslında hepimizin hatıralarını yansıtmakta. Gurur duyduğumuz işler yaptık. Türkiye’yi demokratik olarak çok geliştirdik. Tabuları hep beraber yıktık. 15 Temmuz’da haince ve rezilce gerçekleştirilen bu olayı da geride bırakacağız. Bir kişiyi zikretmek isterim. Hepimizin yakın arkadaşı Erol Olçok. 14 Temmuz’da bu organizasyonu yapmak için bir gün önce oturduk. Ertesi günü maalesef kendisini kaybettik. Suçlu ve suçsuzları titizlikle ayıklayıp hak edenlere gerekli cezaların verileceği, herkesin emin olduğu husustur. Ama Türkiye’yi ileriye taşımak hepimizin görevidir, özellikle değerli hükümetin. Müzede sergilenenler gösterecek ki demokrasi devamlı bir mükemmelleşme süreci demektir. Bu süreçte istişareler, tartışmalar, eleştiriler, özeleştiriler olur, neticede hep doğru istikamette hep ileri gelişiriz. Mevcut sorunları zamanında aşmamız gerekir ki gelecek sorunlar birikmesin.”

Haberin Devamı

İLK GÜN OLDUĞU GİBİ

Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında, “AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada, hep beraberiz, buradayız. Tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana, birlikte, hep beraberiz” dedi.

Kayseri’de dev buluşma

TÜM DÜNYADAN KONUKLARLA

CUMHURBAŞKANLIĞI Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin Kayseri’deki açılışı, devlet protokolü ve siyasilerin yanı sıra dünyadan saygın konukları buluşturdu. Törende Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile iş dünyası, sanat ve spor camiasından birçok isim bir araya geldi. Yabancı konuklar arasında Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, eski Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, eski Arnavutluk Devlet Başkanı Bamir Topi, eski AB Komisyonu üyesi Günther Verheugen, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Katar Emiri’nin kardeşi Şeyh Sani Hamad Bin Hamad el-Sani, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclis Başkanı Ogtay Asadov, Kral Faysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prens Türki el-Faysal bulundu. Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi çok sayıda eski AK Parti milletvekili de açılışa katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!