Kayseri'de Çölyak hastaları, taze glutensiz ekmeğe kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Çölyak hastaları, taze glutensiz ekmeğe kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:19

Kayseri'de Çölyak hastaları, taze glutensiz ekmeğe kavuşuyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TÜRKİYE genelinde olduğu gibi Kayseri'de de yaygın olarak görülen Çölyak hastalığı nedeniyle normal ekmekleri yiyemeyen hastalar için bir firma taze glutensiz ekmek üretimine başladı. 
Türkiye Endüstriyel Fırıncılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi de olan  Undane firmasının Genel Müdürü Selim Açık, ''Ülkemizde ve dünyada genetik olarak son yıllarda sık rastlanan, mide, ince bağırsak ve kalın bağırsakta ortaya çıkan, ince bağırsağı etkileyen ve hayat boyu devam eden Çölyak hastalığına yakalananların normal, buğday unundan yapılan ekmekleri yiyemediklerini biliyoruz. Kayseri'deki Çölyak hastası olan kişilerin glutensiz ekmeği başka illerden kargo ile yüksek maliyetle temin ettiklerini biliyoruz. İlimizde çoğunluğu çocuk olmak üzere yaklaşık bin Çölyak hastası var. Bu insanlarımızın ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bir proje hayata geçirdik. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kayseri’deki Çölyak hastalarının öncülüğünde kurulan grup ve derneklerden almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda buğdaydan yapılan normal ekmek çeşitlerini tüketemeyen hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu projenin hayata geçirilmesi için start verdik. Kayseri genelinde 350 fırıncı esnafı var, fakat hiçbir fırıncı bu ekmek çeşidini yapmıyor. Firmamız, hasta olan kişilerin mahrum kaldığı, bulamadığı, bulsa da yüksek maliyetle alamadığı glutensiz ekmeği, bundan böyle taze, çıtır çıtır günlük olarak raflarda bulabilecek'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!