Kayseri'de başarılı sanayiciler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Kayseride başarılı sanayiciler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 14:05

Kayseri'de başarılı sanayiciler ödüllendirildi

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) tarafından düzenlenen "Sanayi Gecesinde" başarılı işadamları ödüllendirildi.

KAYSO tarafından düzenlenen "Sanayici Gecesine" Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve sanayiciler katıldı.

Törende konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yerli otomobille ilgili olarak, "Çok isabetli olduğunu düşündüğümüz 5 tane güzide şirketimiz otomobil girişim grubunda yer aldı. Bu şirketlerde geçtiğimiz günlerde açıklandı. Biz yerli otomobilin yapımı için Kayseri'yi önerdik. Yerli otomobil için yer verebiliriz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, Türkiye'nin üçüncü çeyrekteki büyüme oranına değinerek, "Ülkemiz ekonomisi gerek iç, gerekse dış yatırımcılara güven vermektedir. 2016 yılındaki hain darbe girişimine rağmen Türkiye ayakta durdu ve 2017'ye güçlü adım attı. 2017 yılında dünyayı kıskandıracak bir büyüme oranı yakaladık. Birileri kıskansa da bu büyüme sadece ihracatta değil, Türkiye bu büyümeyi yakaladı. 2016'da 'Türkiye battı, bir daha belini doğrultamaz' diyenler 2018 yılında utanacaklar. Büyüme rakamlarını minicik tutmak isteyenler, büyüme rakamlarını revize etmek zorunda kaldılar. Önümüzdeki ay içinde yine açıklayacağımız rakamlarla enflasyonun da inşallah tek haneli rakamlara indiğini göreceksiniz. 1 milyon 350 bin insana istihdam sağladı. Türkiye her yıl 1 milyon insanımıza iş ve aş sağlamış durumda. Orta vadeli programlara baktığımız zaman, bu rakamların üstünde istihdam sağlayacağız. Yüzde 5'lerin üzerinde büyümeleri yakalayarak bu rakamları sağlayacağız. Biz, birileri gibi yalan üzerine değil, gerçekler üzerine siyaset yapmayı liderimiz Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. 2017 yılında Türkiye ihracat rakamı rekoru kırmaya doğru gidiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren Kayseri firmaları, 2016 ihracatında Kayseri'de ilk 15'e giren firmalar ile 8 firmaya özel ödüller verdi. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren firmalar şu şekilde; "HES Hacılar Elektrik San. ve Tic. A.Ş, Boytaş Mobilya San. ve Tic. A.Ş, Hasçelik Kablo San. ve Tic. A.Ş, Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş, Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş, Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi T.A.Ş, Mega Metal San. ve Tic. Ltd. Şti, YATAŞ Yatak ve Yorgan San. Tic. A.Ş, Boyçelik Metal San. ve Tic. A.Ş, İstikbal Mobilya San. ve Tic. A.Ş, Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş, ERBOSAN Erciyas Boru San. ve Tic. A.Ş, Sersim Dayanıklı Tüketim Malları San. ve Tic. Koll. Şti. İbrahim ve Mustafa Ustaoğlu, Çetinkaya Mensucat San. ve Tic. A.Ş, Femaş Metal San. ve Tic. A.Ş." Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren Kayseri firmaları ise şu şekilde; "Coreal Alüminyum Kablo San. Tic. A.Ş, Gürkan Ofis Mobilyaları San. ve Tic. Ltd. Şti, Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri San. Tic. A.Ş, Şahin-Melek Et ve Et Mamülleri Gıda San. Tic. A.Ş, Kilim Mobilya Kanepe San. ve Tic. A.Ş, İpek Mobilya İmalat İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş, Beşler Tekstil San. ve Tic. A.Ş, Karsu Tekstil San. ve Tic. A.Ş, Meysu Gıda San. ve Tic. A.Ş, Mondi Yatak Yorgan San. ve Tic. A.Ş, Metal Matris San. ve Tic. A.Ş, Has Çelik ve Halat San. Tic. A.Ş, Parteks Tekstil ve Kağıt San. Tic. Ltd. Şti, Ceha Büro Mobilyaları A.Ş, Turkuaz Seramik San. ve Tic. A.Ş." 2016 ihracatında Kayseri'de ilk 15'e giren firmalar ise şöyle açıklandı: "Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş, Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Boydak Dış Ticaret A.Ş, Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi T.A.Ş, Sersim Dayanıklı Tüketim Malları ve Ticaret Kollektif Şirketi İbrahim ve Mustafa Ustaoğlu, Mega Metal Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ, Re-Ma Metal Tekstil İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ, Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş, Gürkan Ofis Mobilyaları Sanayi ve Ticaret LTD, ŞTİ, Coreal Alüminyum Kablo Sanayi Ticaret A.Ş, Erbosan Erciyas Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş, Ceha Büro Mobilyaları A.Ş, İpek Mobilya İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çinkon Şube ve Boyçelik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş." Özel ödül alan 8 firma ise, Aspilsan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Başyazıcıoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Boytaş Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş, Güven Mühendislik Makina Kimya ve Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti, Hasçelik Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş, Küçükler Tekstil San. ve Tic. A.Ş ve Merkez Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş."

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!