Kayseri'de 300 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 300 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 12:57

Kayseri'de 300 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA) -  KAYSERİ'de 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı tamamlandı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve beraberindeki yöneticiler Arif Eminoğlu ilkokulu ve Nermin Eminoğlu anaokulu öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Karne dağıtım törenine Vali Süleyman Kamçı'nın yanı sıra, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı katıldı.  Anaokulu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Süleyman Kamçı, daha sonra anaokulu öğrencilerine karne ve hediyelerini dağıttı. Öğrencilerle sohbet eden Vali Kamçı, çocuklara büyüyünce ne olmak istediklerini sordu.  Anaokulunun ardından ilkokul birinci öğrencilerine karne dağıtan Vali Kamçı yaptığı açıklamada,"  Bugün birinci yarıyıl tatili başladı. Çocukların karne sevincini hep birlikte yaşadık. Kayserimizin 5'te 1'i öğrencilerden oluşuyor. 300 bin öğrencimiz yarı yıl tatiline girdi. Çocuklarımıza 15 tatil'de bakanlığın açıkladığı gibi hiç bir şekilde ders verilmeyecek. İkinci yarıyılda başarılı olmak için daha fazla çalışacaklar" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Osman  Elmalı ise " 300 bin öğrenci, 19 bin 319 öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Kazası belasız birinci eğitim öğretim yılını tamamladık. Önemli hiç bir olayımız olmadı. Bundan dolayı çok mutluyum. Karnesinde kötü not olan öğrencilerimizin velileri öğrencilere kırıcı davranmamalıdır. Çünkü çocukların aldıkları karne aynı zaman velilerinde karnesidir. Karnesinde başarılı olan öğrencilere ise aşırı hediyeler ile şımartılmamalıdır" diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!