Kayseri'de 2 kişiye FETÖ üyeliğinden 6'şar yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 2 kişiye FETÖ üyeliğinden 6şar yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 11:40

Kayseri'de 2 kişiye FETÖ üyeliğinden 6'şar yıl hapis cezası

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'de FETÖ/PDY üyeliğinden yargılanan infaz koruma memuru tutuklu Mücahit Aras (26) ve tutuksuz sosyalog Hüsniye Oğuztürk (29), 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırldı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu Mücahit Aras mahkemede hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan Hüsniye Oğuztürk Kahramanmaraş Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mücahit Aras mahkemede yaptığı savunmada, "4 yıldır infaz koruma memuru olarak çalışıyorum. ByLock kullanısı değilim. Kendimdem eminim. Polisin evimde yaptığı aramada hiçbir materyale ulaşılmadı. İnsan onuruna yakışmayan bir yerde tutuklu bulunuyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Tutuksuz yargılanan Hüsniye Oğuztürk ise yaptığı savunmada, "Kesinlikle ByLock kullanmadım. ByLock kullanma derece 4 olarak belirtilmiş. Bu 4 ifadesinin bile ne anlamada geldiğini bilmiyorum" diye konuştu. Mahkeme savcısı verdiği mütalaada her iki sanığın kırmızı kodlu ByLock kullanıcısı olduğu ve silahlı terör örgütü üyesi olduklarını, sanıkların cezalandırmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Mücahit Aras ve Hüsniye Oğuztürk'e Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!