Kayseri'de 10 Kasım mesajları

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 10 Kasım mesajları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 15:56

Kayseri'de 10 Kasım mesajları

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, Vali Süleyman Kamçı, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı yayımladığı mesajında, "Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, kahraman ulusumuz ile birlikte 'Ya İstiklal Ya Ölüm' parolası ile zaferin en büyük mimarı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nın bittiği yerde Türkiye'nin çağdaşlaşma savaşını başlatmış ve O'nun genç nesillere emanet ettiği ve 'En Büyük Eserim' diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyetini milletiyle beraber kurmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız bu günde bizlere düşen görev uğrunda büyük bedeller ödenerek Ata'mız tarafından bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni daha aydınlık yarınlara, gelecek nesillere taşımaktır. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olacağız" ifadelerini kullandı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün yaşamını milletinin yükselmesine adamış, büyük bir devlet adamıydı. Bizlere, bıraktığı en büyük eseri Cumhuriyeti, ileri götürmek, tarihe ve O'na karşı en büyük sorumluluğumuz ve görevimizdir. Bizler de, O'nu anlayarak, O'nun çizdiği muasır medeniyet yolunda hiç durmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da yayımladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında milletimiz binlerce yıldır olduğu gibi hainlere karşı birlik ve beraberlik içinde tüm güçlükleri yenerek, güçlü ve büyük Türkiye olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bizler de Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözünün gereği olarak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak genç nesiller yetiştirmek için gayret ediyoruz. Ecdadımızdan miras aldığımız mukaddes değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye olarak; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olmaktayız ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, "İstiklal mücadelesinin ulu önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79.yıl dönümünde saygıyla ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. Onun en büyük emeli Türk milletinin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi. Bugün bizler de Aziz Atatürk’ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin ise, "10 Kasım'ın Mustafa Kemal Paşa’nın, o büyük ve ebedi başkomutanın, ebediyete intikalinin oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından Atatürk'ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak tatbik edileceği bir gün olmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her yurttaşın, fikirleri ile çağımızı aydınlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yol ve belirlediği hedefleri benimsemesi ve bu yol haritası doğrultusunda ilerlemesi gereklidir. Cumhuriyet değerlerini yaşatmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu vesile ile aramızdan ayrılışıyla milyonları hüzne boğan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. yıl dönümünde bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy da, "Aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yad ediyoruz. Hayatını milletine adayan, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz. Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir" ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da yayımladığı mesajında, "Atatürk’ün gösterdiği hedeflere emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde, milletin birlik ve beraberlik iradesi bulunmaktadır. Atatürk’ün ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle ilerletmek ve yüceltmek, birlik ve beraberlik içinde bulunan milletimizin her ferdinin görevidir. Bu duygu ve düşüncelere, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere, vatan savunmasında terörle mücadele eden ve 15 Temmuz gecesinin kahramanları olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet diliyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü de, "Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmakta kararlıyız. Bu inançla Onun gösterdiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru, milletimizin her ferdine en ileri hayat standartlarını sağlamak azim ve kararlılığı ile, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden çalışmaktayız. Uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız" diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Başkanı Tahir Nursaçan ise, "(Büyük liderler için kuşkusuz matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir) fikrinden hareketle, 10 Kasım tarihini bir matem ve milli yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bize verilmiş bir fırsat olarak görmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per yayımladığı mesajında şöyle konuştu: "Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç kuşku yoktur ki Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Asil Türk milleti, onun etrafında toplanarak bugünlerde rahat yaşamımız için büyük mücadeleler vermişlerdir. Bunu unutmak mümkün değildir. Bu düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canlarını bu topraklar için feda eden şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum."

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (KESOB) Ahmet Övüç te yayımladığı mesajında, "10 Kasım, milletimiz için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. 10 Kasımların Atatürk'ün hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Kayseri Ticaret Meclis Başkanı Ömer Gülsoy da, "Kahraman ulusumuzla birlikte baştan ve yepyeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleriyle, birleştirici bütünleştirici yapısı, en önemlisi bilimi kılavuz edinmiş öngörüsü ile hiç unutulmayacak bir devlet adamı olarak dünya liderleri arasındaki hak ettiği seçkin yerini almıştır. Ölümünün 79. Yıl dönümünde kendisini rahmetle ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan ise, "20’ nci yüzyılda , hatta devam eden süreçte ,bütün dünyanın , özellikle de ezilen ülkelerin hayranlık duyduğu bir devrimcinin içimizden çıkmasından büyük kıvanç duyuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi ile hareket ederek ve Atamızın bize armağan ettiği Cumhuriyetin en iyi yönetim şeklinin kuvvetler ayrılığına dayalı , parlamenter demokrasi olduğu , konunun uzmanlarınca kabul edilmektedir.Biz de atamızın bize armağan ettiği Cumhuriyet’in yaşaması için parlamenter demokrasiyi savunmaya gücümüzün sonuna kadar devam edeceğiz. Atamız ‘ı bir kez daha saygı , sevgi ve hürmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak da, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bölünmüş bir milleti bir araya getirerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sarsılmaz temellerini atmıştır. 57 yıllık hayatını Türk Milleti’ne adamış, bağımsızlık yolunda karşısına çıkan bütün zorlukları aşarak Türk tarihine yön veren eşsiz isimlerden birisi olarak milletimizin gönül hazinesindeki yerini almıştır. Ülkücü hareket olarak; (Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır) sözleriyle ilelebet yaşayacak diyerek müjdelediği Türkiye Cumhuriyeti’ne yol tayin eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüdüğü kutlu yolda yürümeye kararlılıkla devam edeceğimizi belirtiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ün manevi varlığına yönelik kalleş saldırıların hiçbir zaman sonuç vermeyeceğini yineliyor, Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyorum" dedi.

FOTOLU

 

 

 

 

 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!