Kayseri Serbest Bölgesi’ne İspanyalı Sanayiciler Davet Edildi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Serbest Bölgesi’ne İspanyalı Sanayiciler Davet Edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 12:08

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

Kayseri Ticaret Odasınca düzenlenen ve İspanya’da ki Organize Sanayi Bölgelerinde teknik inceleme gezisine katılan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İspanya’nın 5 ayrı bölgesindeki sanayicilerin Kayseri Serbest Bölgesi yatırımları için davet edildiğini söyledi.
Kayseri Serbest Bölgesi’nin bulunduğu bölge olarak Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasında adeta bir köprü konumunda olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, İspanya’nın 5 ayrı ilinde özellikle dış yatırımcılarına detaylı bilgi sunduklarını kaydetti.
İspanya’nın Malaga, Sevilla, Cordoba, Granada ve Madrid şehirlerindeki işadamları ve yatırımcılara özel bilgi broşürü verdiklerini ve bir tanıtım cd’si izlettiklerini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, “İspanya işadamlarına ve sanayi yatırımcılarına sadece Kayseri Serbest Bölgesi’ni tanıtmakla kalmadık, Kayseri’nin kış turizmi, Kapadokya bağlantılı bölgesel turlar ve Kayseri’nin 4000 yıllık tarihi yapıları hakkında bilgilendirdik. Sanayi yatırımlarının yerel güç, destek ve yatırım olmadıkça gelişmediğini ve belediyeler olarak işbirliği ile çalışıldığını anlattık. İşgücü, üniversiteleri ve doğası ile herşeyi anlattık. Sonuçta arazi araçları üreten, hafif hava araçları üreten ve prefabrik ev yapı fabrikalarına büyük ilgi gösterdiler. Biz de bu firmaları davet ettik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!