Kayseri Şeker'den 674 Milyon TL'lik yatırım

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şekerden 674 Milyon TLlik yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 09:54

Kayseri Şeker'den 674 Milyon TL'lik yatırım

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Şeker Fabrikası yeni kampanya dönemi için 674 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi. Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, sürdürülebilir büyümenin önemine vurgu yaparak, "Kuruluşundan bu yana bölge sanayisinin lokomotifi olan Kayseri Şeker olarak, 569 Milyon TL'ye Turhal Şeker'i   bünyemize kattık. Böylelikle 1 yıl içinde 674 milyon TL yatırım gerçekleştirdik" dedi.

Kayseri Şeker Fabrikası,  yeni kampanya dönemi öncesi 674 milyon TL yatırım gerçekleştirdi.  Kayseri Şeker’in yatırımları hakkında bilgi veren, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Kuruluşundan bu yana bölgede, sanayi sektörünün adeta lokomotifi olan ve  sürdürülebilir büyümeyi sağlayan Kayseri Şeker,  Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları'ndan sonra Turhal Şeker Fabrikası'nı da 569 Milyon TL bedelle bünyesine katmayı başarmıştır. Kayseri Şeker’in bölge ekonomisine, bölge çiftçisine, istihdama katkısı, pancar çiftçisinin pancar bedellerini erken ve değerinde alması, çiftçinin pancar dışındaki ürettiği ürünlerde de sözleşmeli tarımı gerçekleştirerek ürününün değerlenmesine katkısı, çalışanlarının ücretlerini ve sosyal haklarını piyasa şartlarının üzerinde ve zamanında alması, randevulu söküm ve tesellüm çalışmalarındaki başarısı, maus uygulaması, nakliyeci esnafının işlerini kolaylaştırması, çalışmalarını planlayarak ve ciddi bir şekilde uygulayarak gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Çevre illerde yaptıkları yatırımlardan da bahseden Akay, " Geçen yıllarda lisanslı depoculuk alanında 80 bin tonluk bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu yatırımımızın önemi şimdi daha iyi anlaşıldı. Boğazlıyan, Şarkışla ve Develi’deki lisanslı depolarımız şu anda  yüzde 97 oranında doluluk oranına ulaştı. Gemerek’te 1000 büyükbaş hayvan kapasiteli 6 Milyon 900 bin TL’ye mal olacak, gebe düve tesisi, Çandır’da 2 Milyon 200 bin TL’ye mal olacak tarım market, bölge binası, ofis lojman ve depo inşaatı, Yeşilhisar'da 8 Milyon TL yatay silo inşaatı, Boğazlıyan Şeker Fabrikası'na  9 Milyon 150 bin TL’ye mal olacak  30 bin ton kapasiteli  Big-Bag  şeker deposu ve ambalajlama tesisi, 7 Milyon TL’ye mal olacak arıtma tesisi, anaerobik tank kapasite artırım inşaatı, 1 Milyon TL’ye mal olan otomasyon sistem modernizasyonu, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 Milyon 200 bin TL’ye mal olan Pan-Pazarlama şirketi bakliyat ürünleri, kabak ve ay çekirdeği, paketleme tesisi yeri ve makine ekipmanı alınması, 2 Milyon 300 bin TL’ye mal olan Bünyan, Ağcalı mevkisinde  taşı ocağı alınması gibi pek çok yatırımı gerçekleştiriyoruz " ifadelerini kullandı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!