Kayseri Şeker'de koordinasyon toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şekerde koordinasyon toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 13:20

Kayseri Şeker'de koordinasyon toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) -  KAYSERİ Şeker Fabrikasında, 2017-2018 kampanya döneminin değerlendirmesi ve koordinasyon toplantısı yapıldı.   

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının kampanya döneminin sona ermesinin ardından genel bir değerlendirme yapmak üzere düzenlenen koordinasyon toplantısında, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcıları, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının idarecileri bir araya gelerek kampanyada yapılan çalışmalar ve 2018-2019 kampanya dönemi planlamasını değerlendirdi. Kayseri Şeker Fabrikası koordinasyon toplantısı sonunda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Kayseri Şeker’in başarısı sadece Kayseri Şeker açısından değil, şeker sektörünün geleceği açısından da önemlidir. Bizim başarılı olmaya ihtiyacımız var. O nedenle 2017-2018 kampanya dönemindeki randevulu söküm ve tesellüm uygulaması yanında diğer çalışmalarımız hakkında da değerlendirme imkanı bulduk. Özellikle randevu sistemi konusundaki başarının ne kadar önemli bir husus olduğunu hep beraber gördük. 2018-2019 kampanya döneminde bu hususu daha önemli şekilde değerlendirerek uygulamaya çalışacağız" dedi. Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Coğrafi şartlar ve iklim değişiklikleri nedeniyle yağış azlığı yaşanan bölgelerde üretimin artışına katkı sağlayan damla sulama sisteminin bölgemizde yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, küresel ısınma, yağışların azalması, İç Anadolu’daki kuraklık yaşanması gibi konular yanında bazı kurum ve kuruluşların yöneticilerinin şeker pancarına olan bakışları da değerlendirildiğinde şeker pancarı tarımı ve şeker pancarı çiftçisinin geleceği açısından bizim yaptığımız ve yapacağımız uygulamaların önemli bir adım olacağına inanıyorum. Belki Türkiye’de bu manada örnek teşkil edecek bir iş de yapmış oluruz."

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!