Kayseri Sağlık Müdürü: Bünyan’a cezaevi yapıldı, hastane de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Sağlık Müdürü: Bünyan’a cezaevi yapıldı, hastane de yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 15:47

Kayseri Sağlık Müdürü: Bünyan’a cezaevi yapıldı, hastane de yapılacak

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Bünyan ilçesine yapılan cezaevi kampüsü  ile birlikte bölgede hastane ihtiyacının da ortaya çıktığını belirterek, “75 yataklı ilçe hastanesinin proje çalışması sürüyor” dedi. Diğer yandan Sağlık Bakanlığı’ndan gelen heyet de yapılması planlanan hastanesinin proje çalışması için incelemede bulundu. Cezaevinde görev yapacak personelin de ilçede ev tutmaya başladığı belirtildi.
Bünyan ilçesine Cezaevinin ardından 75 yataklı hastane de yapılıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Mimarlarından; Esra Özkartal, Mimar Musab Keskin, Elektrik Mühendis Serpil Karahan, Makine Mühendisi Selçuk Tiftik’ ten oluşan ekip, Kayseri’nin Bünyan ilçesine yapılması planlanan 75 yataklı ilçe hastanesinin proje çalışması için kentte incelemede bulundu.
“BÜNYAN CEZAEVİ İLE BİRLİKTE HASTANE EKSİKLİĞİ VARDI”
Bakanlıktan gelen ekip, aynı zamanda Kayseri Sağlık Müdürü İsmail Kılıç’ı da ziyaret etti. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Kılıç, “Yeni yapılacak olan 75 yataklı Bünyan İlçe Hastanesinin proje çalışmaları başlamış olup önümüzdeki aylarda temel atma töreni gerçekleştirilecek. İlçemizde yapımı tamamlanmış olan Bünyan Cezaevi ile birlikte bir hastanenin eksikliği duyulmakta idi. Böylece hem ilçemizin hem de ileri dönemde cezaevinin ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi. Diğer yandan yaklaşık 500 dönümlük alanda Bünyan Kapalı Kampus cezaevi inşaatı çalışmaları devam ediyor. Cezaevinin maliyetinin de yaklaşık 175 milyon TL olduğu ve inşaatında sona gelindiği, çevre düzenlemesi ile teknik kontrollerin yapıldığı belirtiliyor.

CEZAEVİNDE ÇALIŞACAK PERSONEL İLÇEDE EV BAKMAYA BAŞLADI

Planlamaya göre cezaevin açık bölümü Kurban Bayramı öncesince faaliyete geçek, tamamının ise yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Açık cezaevinde görev yapacak olan gardiyan ve diğer personelinde ilçe de ev tutmaya başladıkları belirtildi. Bünyan cezaevi kompleksinde 2 adet biner kişilik T Tipi cezaevi, 1 adet 280-300 kişilik kadın cezaevi, 1 tane 240 kişilik açık cezaevi, jandarma karakolu, sağlık ocağı, kreş, 480 adet lojman yer alırken, faaliyet geçmesi ile birlikte de 2 bine yakın personel istihdam edileceği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!