Kayseri protokolünden 19 Mayıs mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri protokolünden 19 Mayıs mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 17:44

Kayseri protokolünden 19 Mayıs mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, başta Vali Süleyman Kamçı olmak üzere sivil toplum kuruluşları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Anadolu'nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun başlangıcı olduğu gibi, milletimiz ve ülkemiz için geleceğe doğru atılan önemli bir adımdır.

Yüce Milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz 19 Mayıs; tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansımasıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun ufuklarında ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, 23 Nisan 1920’de milli iradenin hakimiyetine, 29 Ekim 1923’te de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna imkan hazırlamıştır" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Kamçı şöyle konuştu:

"Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetlemelidir. Bilgi toplumunun gereklerini birleştiren ve Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk Gençliği, Türkiye’nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan ve millet uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunar, gençlerimize ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için yapmış oldukları çalışmalarda üstün başarılar dilerim."

19 Mayıs’ın armağan edildiği gençlik üzerinde duran Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, her bir genci cevher olarak değerlendirdiğini belirtti. Cevherler ne denli iyi işlenirse geleceğimizin de o denli aydınlık olacağını ifade eden Başkan Çelik, “Tek gayemiz ülkemiz ve milletimizin geleceğinin aydınlık olması için gençlerimizin her anlamda iyi yetişmesi. Daha nitelikli insanların yetişmesi için şehrimizdeki eğitim kurumlarına her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha donanımlı bireyler olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç  ise, "19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için önemlidir.  dönüm noktalarından biridir.Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, Büyük önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin, ‘bağımsız ve hür yaşama’ hedefi bir kez daha gerçekleşmiştir. Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini gençlerimiz daha iyi anlamalıdır. Toplum olarak genç bir nüfusa sahip olmamız, ülkemiz için çok büyük bir fırsattır. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyebilmemiz için ideali olan ve iyi eğitilmiş gençlere ihtiyaç var. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise, "“Ülke kalkınmasının temel başlangıç noktası ailedir. Aileden başlayarak, topluma yayılacak kalkınmanın diğer aşamasında ise eğitim gelmektedir. İyi eğitim almış ailelerin topluma kazandıracağı çağdaş bireyler, ülke kalkınmasının temellerini oluşturacaktır. Kalkınmanın bir temel koşulu olan sanayinin geliştirilmesinde de yeni ve ileri teknolojilere ayak uydurabilen, zeki, özgür, eleştirel düşünebilen, çağdaş ve genç beyinlere gereksinim vardır. İnanıyorum ki, fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki gençlerimize bu güveni hissettirelim ve onların önünü açalım. Türkiye’nin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan da, "Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur. Bir ülkenin yarınlarından emin olması, yetiştirdiği gençlerin kendi öz değerlerine sahip çıkan, eğitimli, sağlıklı ve duyarlı olmasıyla mümkündür. Gençlerine imkan hazırlamayan, ihtiyaçlarını gideremeyen, seslerini duyamayan milletler geleceklerini tehlikeye atmış olurlar. Bugün bize düşen görev de gençlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedef doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyabilecek bireyler olarak yetişebilmelerini sağlamak ve onlara güvenmektir. Gençlerimizin 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy ise mesajında şöyle konuştu: “Esarete boyun eğmeyen asil milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına verdiği onurlu mücadele zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Türkiye Cumhuriyetini geleceğimizin teminatı gençlere emanet eden Atatürk, böylelikle Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin inşası yolunda başlattığı kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet ve saygı ile anıyorum.”

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış ise, "Milletimizin yaşadığı tecrübelerinden ve görgüsünden gelen bu azim ve kararlılık, tarihin her döneminde kendisini göstermiştir. Bugün de birlik ve bütünlük içinde olduğumuz sürece bu azim ve kararlılığının devam edeceğine olan inancım sonsuzdur. Başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum" dedi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç de, "19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıcın tarihidir. Milletimiz 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlılıkla başlattığı İstiklal Mücadelesiyle, tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmış, bütün dünyaya örnek teşkil eden bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bugünü gençliğe Bayram olarak armağan ederken, verilen amansız bir mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk Gençliği'ne emanet etmiştir. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Bu vesileyle gençliğimize bayram olarak armağan edilen bu tarihi günde, ülkemizin bağımsızlığının elden gitmemesi için büyük mücadele veren ecdadımızı ve Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anar, aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!