Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan: S&P'nin kararı siyasi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan: S&Pnin kararı siyasi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 12:51

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan: S&P'nin kararı siyasi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard&Poor's, tıpkı Moody's tarafından kısa bir süre önce alınan karar gibi 'maksatlı' ve 'siyasi' bir karar almıştır" dedi.
OSB Başkanı Nursaçan, S&P’nin kararının saygı duyulacak bir karar olmadığını, alınmış olan bu maksatlı kararların, Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmediğini bildirdi. Nursaçan, "Dünya ekonomisinin yavaşladığı bir ortamda, yılın ilk yarısında Türk ekonomisi yüzde 3.9 büyümüştür. Aynı dönemde Türk ekonomisi hem cari açığını düşürmüş, hem de birçok dünya ekonomisi bütçe açığı verirken bütçe fazlası vermiştir. Bu göstergeler gün gibi ortada olmasına rağmen, 15 Temmuz süreci ile başlayan alçakça saldırıların devam ettiği bir kez daha görülmüştür. Bazı maksatlı kurum ve kuruluşlar sözde not indirmiş, kaldırmış umurumuzda olmamalı. Ülke olarak büyümeye, dik duruşumuza devam etmeliyiz" ifadelerine yer verdi.
15 Temmuz'da Türkiye’nin çok büyük bir milat yaşadığını vurgulayan Tahir Nursaçan, şunları kaydetti:
"İnsanımızın kendi iradesine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne nasıl bir cesaretle sahip çıktığını tüm dünya gördü ve tarih kayıtlarına bir kez daha ne kadar güçlü bir millet olduğumuz not olarak düştü. Maksatlı ve hain bir grubun yaptığı algı operasyonlarını hiçbir şekilde ciddiye almadan çalışmaya, üretmeye ve ülkemizi güçlü Türkiye hedefine emin adımlarla ilerletmeye devam etmeliyiz. Millet olarak kenetlenmeli içerde ve dışarıda Yenikapı Ruhu'nu bozmaya, kaos ve karmaşa peşinde olan alçaklara asla fırsat vermemeliyiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!