Kayseri İHH’den Suriye’deki Yetimlere Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kayseri İHH’den Suriye’deki Yetimlere Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 14:16

kilis

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordinasyon Merkezine Kayseri’den gelen İHH Derneği temsilcisi 14 kişilik heyet, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alıp, Suriye’deki yardım çalışmalarına katıldı.
Kayseri’den gelen 14 kişilik heyetten 10 kişi Suriye’ye geçerek, Siccu ve Şemmarin kamplarında yetim çocuklara 500 adet mont, 500 adet bot, 500 adet iç çamaşır, 500 adet çorap ve annelerine 200 adet Cilbab 200 adet iaşe paketi, 200 elbise, 200 adet kazak, 200 adet çorap, 200 adet tayt , 200 adet iç çamaşır ve 200 kişiye 50 TL’lik para dağıtımında bulundular. Heyetin geri kalanı ise Kilis’te yaşamlarına devam eden yetim ve annelerini ziyaret edip, gözlemlerde bulundular.Heyetin içerisinde Kayseri İHH derneğinde yer alan mülteci, yetim, gençlik birimleri mensuplarının yanı sıra gönüllüler de çalışmalara katıldı. Heyettekiler, yetim çocuklara ve annelerine kendi elleriyle kışlık kıyafet, ayakkabı ve diğer yardım malzemelerini teslim etti.
Yetimler ve annelerinin gelen yardımlardan ötürü çok mutlu oldukları gözlendi. Gün sonunda durum değerlendirmesi yapan heyet, tespit etmiş oldukları sıkıntıların giderilmesi için çalışacaklarını İHH Suriye koordinatörlerinden Serkan Öktem’e bildirerek, ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!