Kayseri Erciyesspor için yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Erciyesspor için yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 15:13

Kayseri Erciyesspor için yürüyüş

Haberin Devamı

İlyas KAPLAN / KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Erciyesspor, alt yapı oyuncuları, aileleri, kulüp çalışanları ve taraftarlar, kayyuma devredilmesi gündeme gelen kulübün kapanma tehlikesinin önlenmesi için bugün yürüyüş yaptı.
Kayseri Erciyessporlular, yürüyüş için Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplandılar. Bu arada yapılan konuşmada Olağanüstü Genel Kurul'da hiçbir adayın çıkmadığı Kayseri Erciyesspor'un 1932 yılında kurulduğu, pek çok başarıya imza atıldığı, ancak bugün kapanma noktasına gelindiği vurgulanırken şöyle denildi:
"Türk futbol tarihinde üst üste 2 defa Süper Lig’e çıkarak adını tarihe yazdıran, bugün Kayserispor’a Süper Lig hakkını devreden, önemli sporcular yetiştiren 84 yıllık koca çınar komaya girmiştir. Gerek yöneticilerin basiretsizliği, gerekse de il yöneticilerinin vurdumduymazlığı sonucu bu duruma gelinmiştir. Kulüpler yasası çıkmadığı sürece bu gibi durumlar yaşanmaya devam edecektir. Kurulduğu günden bu yana bu şehre hep heyecan veren Kayseri Erciyesspor, centilmenliği ile ön saflarda yer bulmuştur. Bünyesinde yaklaşık 400 genç futbolcu barındıran bu kulübümüzün kapanması Kayseri şehri için bir ayıptır. Şimdi burada bulunan gençler kahve köşelerine gitmek istemiyor. Hepsi bu kulübün terbiyeli bir sporcusu olarak ülkemize hizmet etmek istiyor."
Örnek şehir olarak gösterilen Kayseri’nin bu ayıbı kaldırmasını isteyen konuşmacılar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediyeleriyle el ele verilerek biran önce bu durma çare bulunmasını istedier.
FORMALARIYLA YÜRÜDÜLER
Ellerinde mavi-siyahlı forma ve dövizlerle yürüyen yaklaşık 300 kişilik grup daha sonra İstiklal marşı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.
"ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR DURUM"
CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, kayyuma devredileceği bildirilen Kayseri Erciyesspor’un bu durumlu hak etmediğini söyledi. Keskin'in yazılı açıklaması şöyle:
"Kayseri Erciyesspor’un son günlerde düştüğü durum, üzüntü verici. Takım, sahipsiz kaldı. Takım, maçlara çıkamama ile karşı karşıya kalmıştır. Sürekli teknik direktör değişimi, yanlış futbolcu transferi ile koskoca bir kulüp kayyuma devredilme noktasına gelmiştir. Bir kulüp tek kişinin inisiyatifine bırakılmamalı, cuma namazı sonrası yardım toplanarak lisans ücretlerini yatırılmalı. Aksi takdirde bu ayıp şehrimizin üzerinde olacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!