Kayseri’de gözaltındaki asker sayısı 55’e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de gözaltındaki asker sayısı 55’e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 14:02

Kayseri’de gözaltındaki asker sayısı 55’e yükseldi

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ/ KAYSERİ (DHA)- KAYSERİ’de dün gece iki hava birliğine 100 polisle yapılan operasyonla 7 üst rütbeli subay gözaltına alındı. Böylece, gözaltındaki askeri personel sayısı 55’e yükseldi. Askeri karargah, filo komutanlıkları ve lojmanlar dahil 92 adresteki bilgisayar ve diğer belgelere el konuldu.
Kayseri’de dün gece tutuklanan garnizon komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın’ın komutanlığını yaptığı 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi'nin Esenyurt Mahallesindeki yerleşkesinde, 8 askeri nakliye uçağının darbecilere destek amacıyla havalandığı 12'nci Hava Ulaştırma Üssü'nün Komutanı Tuğğeneral Cemal Akyıldız komutasındaki Erkilet askeri havalanındaki idari yerleşke ve lojmanlarda, savcılığın talimatıyla polis tarafından arama yapıldı. Aramada 7 üst düzey havacı subay gözaltına alındı.
KAYSERİ'DEN 8 ASKERİ UÇAK KALDIRMIŞLAR
Her iki askeri birlikteki karargahta ve lojmanlarda bilgisayar, laptop ve CD ile hard disklere el konuldu. Bu konuda Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"15 Temmuz Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış olan illegal örgüt mensuplarınca yapılan darbeye teşebbüs olayıyla ilgili olarak, 16 Temmuz’da saat 00.30’dan başlamak üzere 2 saat içerisinde 12'nci Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında konuşlu toplam 8 askeri hava nakliye aracının yasak olmasına rağmen ilimiz havalimanından kalkış yapmış, bunların Malatya Havalimanına iniş yaptığını tespitle Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından uçakta bulunan pilot, yardımcı pilot ve uçakta görevli tüm mürettebat olmak üzere toplam 39 askeri personel gözaltına alınarak Kayseri’ye getirildi. Yine belirtilen olaya karıştığı tespit edilen toplam 3 askeri personelle birlikte ilimiz genelinde toplam 48 askeri personel gözaltına alınmış, bunu dün gece yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 subayla birlikte toplam sayı 55’e ulaşmıştır. 3 şüpheli ilgili mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, diğer şüphelilerin soruşturma işlemleri halen devam etmektedir. Söz konusu darbe teşebbüsü ile ilgili olarak suça iştiraki tespit edilen şüphelilerin 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı ve Hava İkmal ve bakım lojmanlarında bulunan ikametleri ve birliklerinde toplam 92 adres arama yapılmıştır."
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 55 havacı subay, astsubay, sözleşmeli er ve erbaş, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplikteki sağlık kontrollerinin ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderildi.
F-16'NIN SES DUVARINI AŞMASI DA ARAŞTIRILIYOR
Kayseri ve Nevşehir’de geçen 12 Nisan gecesi ses duvarını aşan, camların kırılmasına, vatandaşların paniğe kapılmasına yol açan bir F-16'nın uçuşu da, darbe girişiminin ardından yeniden gündeme geldi.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün, bu tür uçuşlar konusunda kendilerinin önceden bildirilmesine ilişkin olarak 14 Nisan’da Valilik ve dün tutuklanan Kayseri Garnizon Komutanı Hava Pilot İsmail Yalçın’a o tarihte gönderdiği yazının örtbas edildiği belirlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!