Kayseri Büyükşehirden, sağlıklı yaşam yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Büyükşehirden, sağlıklı yaşam yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 13:55

Kayseri Büyükşehirden, sağlıklı yaşam yürüyüşü

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri devam ediyor. Spor A.Ş. bu hafta Sarımsaklı Barajı’nda 12 bin kişinin katılımıyla Büyük Kayseri Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Başkan Çelik, Sarımsaklı Barajı’nı İç Anadolu’nun doğa sporları merkezi yapacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından Sarımsaklı Barajı’nda Büyük Kayseri Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe şehrin farklı bölgelerinden kaldırılan servislerle her yaş grubundan yaklaşık 12 bin kişi katıldı. Katılımcılara yürüyüş öncesi şapka ve su dağıtıldı. Yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Katılımcılar sağlık için 5 kilometrelik parkurda yürüdüler. Yürüyüş sonunda isteyen katılımcıların detaylı kilo ölçümü yapıldı. Oyun alanlarını gezen Başkan Mustafa Çelik, voleybol oynayanlara da katıldı ve bir süre voleybol oynadı.
“SARIMSAKLI, KAYSERİ’NİN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Başkan Mustafa Çelik, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, etkinliğe gösterilen ilgiye teşekkür ederek, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Herkesin hafta içi yorgunluğunu atması ve ailece hoşça vakit geçirmeleri için bu tür etkinlikler yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, şehrin farklı noktalarından otobüsler kaldırarak bağı bahçesi ve aracı olmayan kişilerin de doğayla buluşmasını sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Spora ve özellikle kitle sporlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Doğasında Hareket Var ve Doğa Seni Çağırıyor sloganları ile sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenliyoruz. Sen de Pedalla sloganıyla bisiklet gezileri tertipliyoruz. Harmony Dans etkinlikleri yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar çok insanımızın sporun içinde olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü her alanda daha sağlıklı bir kent haline getirmek istediğimiz Kayseri’de sağlıklı insanlar yaşasın istiyoruz. Bu anlamda büyüklere yönelik kitle sporlarını organize etmeye devam edeceğiz. Mümkün olduğunca sporu bir alışkanlık haline getirmenizi, bir yaşam tarzınız olmasını sağlamaya çalışacağız” dedi.
Sarımsaklı Barajı ile ilgili projelerinden de bahseden Başkan Çelik, Sarımsaklı Barajı’nın bir protokolle DSİ’den Büyükşehir’e geçtiğini belirtti. Gelecek yıl bu günlerde Sarımsaklı’nın bambaşka bir çehreye bürüneceğini vurgulayan Başkan Çelik, Sarımsaklı’yı İç Anadolu’nun ilk Doğa Sporları Merkezi yapacaklarını açıkladı. Sarımsaklı’nın bölgesel cazibe merkezi olacağını dile getiren Başkan Çelik, burada atçılık tesisi, macera park ve oryantiring alanlarıyla bisiklet ve yürüyüş parkurlarının bulunacağını kaydetti. Başkan Çelik, tüm bu hizmetleri Sarımsaklı’nın doğallığını bozmadan, bu alanın estetiğine uygun olarak yapacaklarını belirtti.
Çocukların ve gençlerin tamamının spor yapması için ortamlar hazırlamak için büyük gayret sarf ettiklerini de vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
''Geçen yıl 11 bin öğrencimiz belediyemizin Spor A.Ş.’si tarafından açılan yaz spor okullarına katıldı. Bir rekor kırmıştık. Bu yıl 10 tesisimizde ve 15 farklı branşta yaz spor okulları açıyoruz. 15 Mayıs’tan itibaren de kayıtlara başlıyoruz. Spor A.Ş.’mizin bu yılki sloganı ‘Bu Yaz Tüm Çocuklar Spor Yapacak’ şeklinde. Bu yaz tam 50 bin çocuğumuzu yaz spor okullarına alacağız. Bu rakam nüfusu bizden çok fazla olan iller için de bir rekordur. Bu hizmetimiz aynı zamanda sporda çok büyük bir altyapı hamlesidir. Çünkü, Spor Okullarında bulunan yetenekli çocuklarımızı Spor A.Ş. bünyesinde bulunan kulüplere entegre ederek lisanslı olarak müsabık sporcu yetiştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda hemen her alanda Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkaracağız. Tek isteğimiz hayırlı bir gelecek yetiştirmek.”
Daha sonra Spor Etkinlikleri A.Ş.'nin spor eğitmenleri nezaretinde toplu halde step ve aerobik yapıldı. Katılımcılar ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin ikramıyla kahvaltı yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!