KAYMEK’İN Bosnalı kursiyerleri Kayseri'de  

Güncelleme Tarihi:

KAYMEK’İN Bosnalı kursiyerleri Kayseride
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 14:13

KAYMEK’İN Bosnalı kursiyerleri Kayseri'de  

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYMEK tarafından Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki sanat ve mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti.

KAYMEK'in Mostar Şehri’nde açtığı kurslara katılan kursiyerler, Kayseri’ye geldiler. KAYMEK'in Kayseri'deki kurs merkezlerini gezen kursiyerler, daha sonra KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Müdürü Mürşide Gonca Aslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ettiler. KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Müdürü Aslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Mostar’a güzel hizmetler taşıdığını belirterek, buradan hizmet alan Boşnak, Sırp ve Hırvat kursiyerler adına bir grup kursiyerin Başkan Çelik’e bizzat teşekkür etmek için Kayseri’ye geldiklerini dile getirdi. 

Mostar ile Kayseri’nin kardeş şehir olduğunu ve bu iki şehir arasındaki kardeşliği daha da güçlendirmek için yapılan çalışmaların başında Mostar’da açılan KAYMEK kurslarının bulunduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, tamamen insani değerler çerçevesinde bu çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Başkan Çelik, “Yüzlerce kilometre ötede kurs açıyoruz. Yılda 600 kişiye 10’dan fazla branşta kurs imkanı sunarak sertifika veriyoruz. Mostar’da açtığımız kurslar sadece Kayseri ve Mostar’ın kardeşliği pekiştirmiyor. Mostar’da yaşayan Hırvat, Sırp ve Boşnak dostlarımızla bir arada olmamızı sağlıyor. İnsanların diline, dinine, ırkına bakmadan tamamen insani değerlerle bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Ziyarette Bosnalı kursiyerler tarafından yapılan bir tablo Başkan Çelik'e hediye edildi.

 FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!