Kaymakamı Yakuta, vakıf faaliyetlerini değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamı Yakuta, vakıf faaliyetlerini değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 16:12

Kaymakamı Yakuta, vakıf faaliyetlerini değerlendirdi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Kaymakamı Mesut yakuta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın altı aylık faaliyetlerini değerlendirdi.

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2016 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Şehit yakınları ve gazilere yönelik faaliyetleri çok önemsediklerini dile getiren Yakuta, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla şehit yakınları, gaziler ve yakınlarına KKTC gezisi düzenlediklerini söyledi.

Ramazan ayında iftar vererek şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiklerini vurgulayan Kaymakam Yakuta, "Bu yılki iftarda ayrıca şehit yakınları ve gazilerimize çeşitli bayram hediyeleri verdik" dedi. 'Bir Dilek Tut' Projesi ile ilköğretim ve lise çağında ki öksüz ve yetim çocuklara ulaştıklarını belirten Yakuta, 'Anneniz ya da babanız hayatta olsa onlardan ne isterdiniz' diye bizzat kendi eliyle kaleme aldığı mektup gönderdiğini kaydetti. Mektuplarda ki taleplere göre çocuklara, bisiklet, tablet, bilgisayar, gitar, kol saati, okul çantası, kitap gibi çeşitli hediyeler, ayrıca hepsine kıyafet hediye edildiğini aktaran Yakuta, "İlköğretim çağında olan öksüz ve yetim öğrencilerimize ayrıca Antalya gezisi düzenledik. Akvaryum ve Antalya Müzesi'ne gezi düzenledik" dedi.

Mesut Yakuta, öksüz ve yetim olan öğrencilerin evlerinde eksik olan eşyaların temin edildiğini ayrıca ihtiyaç sahibi olan ailelere de eşya yardımı yapıldığını kaydetti. Yılın ilk 6 ayında yapılan nakdi yardımlardan da söz eden Kaymakam Mesut Yakuta, "Vakfımıza başvuru yapan vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahibi olarak tespit ettiğimiz 599 vatandaşımıza 104 bin TL nakdi yardım yapıldı. Ayrıca şehit yakınları ve gazilerimiz ile birlikte ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen toplamda 250 vatandaşımıza kişi başı 250 TL olacak şekilde Ramazan ayı dolayısıyla nakdi yardım yapılmıştır" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!