Kaymakamdan örnek pazarcıya plaket

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamdan örnek pazarcıya plaket
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 12:26

Kaymakamdan örnek pazarcıya plaket

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde pazarda bulduğu cüzdanı sahibine teslim eden pazarcı Hasan Gümüştaş'a örnek davranışından dolayı Serik Kaymakamı Haluk Şimşek teşekkür plaketi verdi.

Serik'e bağlı Belek turizm pazarında Rus turistin kaybettiği cüzdanı bulup kendisine teslim eden pazarcı Hasan Gümüştaş örnek davranışından dolayı ödüllendirildi. Kaymakam Haluk Şimşek makamında kabul ettiği Gümüştaş'a plaket verirken, esnafın güzel davranışının kendisini gururlandırdığını vurguladı.

Kaymakam Şimşek, "Esnaf kardeşim Belek'te kurulan pazarda cüzdanını kaybeden bir Rus vatandaşının cüzdanını buluyor. Cüzdanın içerisinde 783 Dolar, 7010 ruble, kredi kartları, pasaportu çıkıyor. Bu cüzdanı alıyor kardeşiyle beraber hemen cüzdandaki Rus turistin kimlik bilgilerinden hangi otelde kaldığına ulaşılıyor. Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam ile birlikte Rus vatandaşa cüzdanını teslim ediyorlar. İşte Serik'imizin insan yapısı budur, esnaf yapısı budur bunu bütün Türkiye'nin bütün dünyanın bilmesi gerekir. Serik zaten dünyanın göz bebeği bir yerdir. Özelikle Belek, Kadriye ve Boğazkent bölgeleriyle turizm açısından dünyanın her yerinden misafir akın ediyor. Esnafımızın bu duyarlı davranışından dolayı kendisini ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam'ı kutluyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

Hasan Gümüştaş da "Bu olay vicdani bir meseledir. Biz böyle yetiştik, atalarımızdan böyle gördük. Yani haram para hiçbir zaman kazanç ve huzur getirmiyor. Bu vicdani bir meseledir. Benim için çok önemli. Cüzdanı tezgahımızın önünde bulduk daha sonra Pazarcılar Odası başkanımızı aradık. Başkanımızın da yardımlarıyla cüzdan içerisindeki kimlik bilgileriyle Rus turist Natalia hanıma teslim ettik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!