Kaymakam Yıldırım, çadır kentlerdeki Suriyeliler ile bayramlaştı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Yıldırım, çadır kentlerdeki Suriyeliler ile bayramlaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 12:22

Kaymakam Yıldırım, çadır kentlerdeki Suriyeliler ile bayramlaştı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP’in İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İslahiye'deki 2 çadır kente yerleşen ve yaşamlarını burada sürdüren Suriyelilerle bayramlaştı.

İslahiye'ye 4 kilometre uzaklıktaki 10 bin Suriyeli sığınmacının barındığı bir nolu çadır kent ile 20 kilometre mesafedeki Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 15 bin Suriyelinin ve Kuzey Iraklının barındığı iki nolu çadır kentte bulunan sığınmacılarla bayramlaşma töreni düzenlendi. Vatanlarından uzakta geçirdikleri onuncu bayramlarında Kaymakam Ramazan Yıldırım ve beraberindeki heyet, kamplarda bulunan sığınmacılarla barıştı. Sığınmacıların bayramını kutlayan Kaymakam Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti olarak ensar-muhacir duygusuyla devletin tüm imkanlarını sizler için seferber ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimiz tüm hassasiyetiyle bu konuyla ilgilenmektedir. İnşallah Irak ve Suriye’de en kısa sürede IŞİD ve Esad zulmünden kurtulacaktır. Vatanlarınızdan uzakta bayram geçirmenin hüznünü yaşadığını biliyoruz. Dileğimiz bir an önce sağlanacak yaşam imkanlarıyla ülkelerinizde gönül rahatlığıyla dönmeniz" dedi.

Suriyeli Muhammed Ali de sığınmacılar adına Kaymakam ve beraberindekilere bayramda kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!