Kaymakam Ürkmezer, Nar Hasatı Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Ürkmezer, Nar Hasatı Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:35

ORTACA KAYMAKAMI NAR HASADI YAPTI

Muğla’nın Ortaca ilçesinde nar ve limon hasadının devam ettiği tarlaları ziyaret eden Kaymakam Fatih Ürkmezer, işçilerle birlikte nar hasadı yaptı.
Narenciye üretiminde Muğla ilinin ön sıralarda yer alan Ortaca İlçesi’nin geniş nar ve limon bahçeleri kaplayan yerlerde ürün olan nar ve limon hasadı başladı. 2015 yılı nar hasadı çerçevesinde İlçeye bağlı Eskiköy Mahallesi’nde bulunan nar bahçesinde nar toplama işçileri ile birlikte nar hasadına katılan Kaymakam Fatih Ürkmezer, kurum amirleriyle birlikte hasat hakkında bilgi alıp, nar hasadına tecrübe etti.
Konu ile ilgili bilgi veren Kaymakam Ürkmezer; “ Narenciye bakımından Muğla İli’nin önde gelen Ortaca İlçesi’nde 12 bin 995 dekarlık alanda 33 bin 889 tonluk üretimiyle Muğla İli’nde ilk sırada yer almaktadır. Ülkemiz toplam nar üretiminin yaklaşık yüzde 10’una ilçemiz karşılayıp, üretmektedir. Kaymakamlık olarak kurum amirleri ile birlikte nar bahçelerinde inceleme yaparak üreticilerimizden bilgi alıp, sorunlarını dinledikten sonra neler yapabileceğimizi kendilerine bilgi verdik. Ayrıca nar hasat toplama işini de tecrübe etmiş olduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!