Kaymakam Safitürk'ün adı Derik'te okula ve fidanlığa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Safitürkün adı Derikte okula ve fidanlığa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 13:15

Kaymakam Safitürk'ün adı Derik'te okula ve fidanlığa verildi

Haberin Devamı

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik İlçesi'nde 10 Kasım'da PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcılı saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı ilçede anadolu lisesine verildi, adına da 600 fidan dikildi.
10 Kasım günü sabah saatlerinde, daha önce odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde bir gün sonra şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adı okulda ve fidanlıkta yaşatılacak. Kaymakam Safitürk'ün ilçede unutulmaması adına Koçyiğit Köyü'ndeki Koçyiğit Ortaokulu Okul Aile Birliği, Koçyiğit Ortaokulu bahçesinde Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Spor Kompleksi ve Ağaçlandırma Alanı kurarak, adını taşıyan tabelası da girişe asıldı.
Alanın açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Şube Müdürü Zeynettin Babur, Okul Müdürü Halim Göven, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Zeynettin Direkçi ile Mazıdağı Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Gökhan Hamzaçebi, İşletme Şefi İlyas Tuncer, bazı vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Burada Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Spor Kompleksi ve Ağaçlandırma Alanı'na 600 fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan diken öğrenciler daha sonra şehit Kaymakam Safitürk için hazırladıkları yazı ve şiirleri okudu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman burada yaptığı konuşmada, "Koçyiğit Ortaokulumuz'da Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına, okulun bahçesinde orman oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar büyüyecek, çocuklarımız bu ormanlar sayesinde Muhammet Fatih Safitürk'ü unutmayacak. Şehit Kaymakama minnetarız. Bu okulda ve ilçemizden yeni Muhammet Fatih Safitürkler kacaktır inşallah" dedi.
Öte yandan Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 12 derslikten oluşan 3 katlı, 530 öğrencisi bulunan Derik Anadolu Lisesi'nin adı da Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı kararla değiştirilerek, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı verildi. Bu okulda eğitim gören öğrencilerden Emine Arslan, "Şehit Kaymakamımızın ismi bizim oklumuza verilmesi gurur verici. Daha önce Derik Anadolu Lisesiydi böyle insanlar çok az ilçemize geliyor. Onları unutmamak adına okulumuza şehit kaymakamımızın adının verilmesi çok güzel" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!