Kaymakam 'nefes'ini getirdi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam nefesini getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 10:41

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Çiftlik köyünde, kardan yolun kapanması, elektriklerin kesilmesi ve solunum cihazını çalıştıran jenaratörün yakıtının bitmesi nedeniyle ölümle burun buruna gelen 85 yaşındaki solunum hastası Hüseyin Yalçın’ın imdadına Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin yetişti. Kaymakam Yetgin, 4 saatlik yol açma çalışmalarından sonra köye ulaşarak solunum hastası Yalçın’ın jenaratörü için gerekli benzini getirdi.

Haberin Devamı

Karlıova İlçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli Çiftlik Köyünün yolu, kardan kapanıp elektrikler kesilince, solunum yetmezliği olduğu için solunum cihazına bağlı yaşayan 85 yaşındaki Hüseyin Yalçın’in cihaz için kullandığı jeneratörün yakıtı bitti. Nefes alamadığı için fenalaşan Yalçın’ın kızı Sibel Yalçın, Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin’i telefonla arayarak yardım istedi. Köyde elektriklerin 4 gündür kesik olduğunu, babasının her gün 16 saat oksijen makinesine bağlanması gerektiği ve elektriğin olmamasından dolayı kullandıkları jeneratörün yakıtının bittiğini söyleyen Sibel Yalçın, babasının fenalaştığını söyledi.

KAYMAKAM 4 SAATTE KÖYE GELDİ

Hemen harekete geçen Kaymakam Levent Yetgin, tipi ve fırtınanın devam ettiği ilçede hastanın oksijen makinasını çalıştırmak için köyde bulunan jeneratör için bir bidon benzin alarak Kaymakamlığa bağlı bir araç ve bir dozerle köye gitmek için yola çıktı. Kapalı olan köy yolunu açan dozerle beraber köye 4 saatte ulaşan Kaymakam Yetgin, Hüseyin Yalçın’ın bulunduğu eve gelerek hastanın yakınlarına yakıtı teslim etti. Kaymakamı fırtınalı havada karşılarında gören Hüseyin Yalçın ve kızı Sibel Yalçın, çok şaşırdıklarını ve duygulandıklarını ifade ettiler. Sibel Yalçın, 4 gündür evlerine fırtınadan dolayı hiç kimsenin gelemediğini, sadece ilk olarak Kaymakamın geldiğini ifade ederek kendisine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kaymakam nefesini getirdi


Kaymakam Levent Yetgin ise, "Köyümüzde daha önce sıklıkla yaşanan elektrik kesintisinden dolayı mağdur olduğunu ifade eden ailemize jeneratör yardımı yapmıştık. İlçede yaklaşık bir haftalık tipi ve fırtınadan dolayı köyün elektriklerinin kesik olduğunu kendilerine bildiren Sibel Yalçın’a yardım etmek için arkadaşlarımızı konu ile ilgilenmelerini söyledim. Hüseyin amcayı daha önce tanıdığım için hem onu evinde ziyaret etmek istedim, hem de fırtınadan dolayı yolları kontrol etmek için ben de arkadaşlarımıza eşlik ederek buraya geldim" diye konuştu.

Köy ziyaretinin ardında ilçeye dönmek için yola çıkan Kaymakam Levent Yetgin ve beraberindekiler, yolun tekrar tipiden dolayı kapanmasıyla, yolda yaklaşık 2 saat mahsur kaldıktan sonra kar araçlarının yardımıyla ilçeye ulaşabildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!