Kaymakam Kubilay’dan “Hasta ve Yaşlı Refakatçı” kursuna ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Kubilay’dan “Hasta ve Yaşlı Refakatçı” kursuna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 11:35

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Atatürk İlkokulu'ndan devam eden ‘Hasta ve Yaşlı Refakatçi’ kursunu ziyaret etti.

Kaymakam Kubilay, ziyarette yaptığı konuşmada, Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu'nu önemsediklerini, sosyal devlet olmanın bir gereği olan hasta ve yaşlı refakatinin bir çok yerde ihtiyaç duyulan bir iş alanı olduğunu aktardı.

Kuriyerlerin eğitimi başarı ile tamamladıkları takdirde aile bütçelerine ek bir gelir katma imkanına da sahip olabileceklerini aktaran Kubilay, kendilerinin istihdama yönelik kursları bu nedenle daha fazla önemsediklerini ifade etti.

Halk Eğitimi Merkezleri’nin devlet ile vatandaş arasında bir köprü görevi yaptığını söyleyen Kubilay, "Halk Eğitimi Merkezimiz bir taraftan kurs sayısını fazlalaştırırken diğer taraftan da sosyal hayatı canlandırmaya yönelik kurslara öncelik tanımaktadır. Bizler biliyoruz ki Halk Eğitimi Merkezi devlet ile halkı bir araya getiren bir köprüdür. Bu tür faaliyetler insanımıza istihdam sağlarken aynı zamanda bir arada bulunmakla da birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Kursiyerlerden, çevrelerinde bulunan insanları kurslar konusunda bilgilendirmelerini isteyen Kubilay, "Sizlere sunulan bu imkanları akraba, dost ve komşularınıza anlatarak, onların da bu tür etkinliklere katılmalarına vesile olabilirsiniz. Bizler de haberli ya da habersiz zaman zaman sizleri ziyarete geleceğiz” dedi.

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ise açıkları kursun ilçedeki hasta ve engelli vatandaşlara gerek özel bakım gerekse sağlık kuruluşlarındaki bakımına yönelik bilinçli ve uluslararası standarttaki hizmet kalitesini yakalamak ve özellikle kadınların istihdamına yönelik önemli bir katkı sağlayacağını bildirdi.

Ziyarette Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!