Kaymakam Çalık: İlhan Mahallesi’ne yapılacak bir liman Erdek’in önünü açar

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam Çalık: İlhan Mahallesi’ne yapılacak bir liman Erdek’in önünü açar
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 13:55

Kaymakam Çalık: İlhan Mahallesi’ne yapılacak bir liman Erdek’in önünü açar

Haberin Devamı

Basri Tuncay ERTAN/ERDEK (Balıkesir), (DHA)-  BALIKESİR Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, yapılacak bir çevre yolu ile İlhan Mahallesi’ne yapılacak bir limanın Erdek’in önünü açacağını belirtti.

Bandırma’dan Erdek’in İlhan Mahallesi’ne dek uzanan duble bir yolun öneminin altını çizen Kaymakam Çalık, “İlhanlar’da yapılacak bir liman ve bu limana kadar uzanacak bir duble yol, hem Marmara Adası’na, hem de Erdek’ten İstanbul’a ulaşımı kolaylaştırır. Böylece Erdek Limanı’ndan gerçekleşen kamyon ve TIR trafiği ortadan kalkar ve Erdek trafiği rahatlar. Ayrıca Bandırma Limanı da rahat nefes alır” dedi.

Erdek’e doğalgazın gelmesinin de büyük nimet olacağına işaret eden Çalık, “Doğalgazla ısınmanın maliyeti düşük olduğundan, ilçemizdeki yazlıkçılar kışın da Erdek’i tercih edeceklerdir. Doğalgaz geldiğinde ayrıca kışın ilçemizdeki hava kirliliği de ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE YER BULUNDU

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı Erdek Meslek Yüksek Okulu’na yeni bina için yer bulunduğunu da belirten Kaymakam Ekrem Çalık, şunları kaydetti:

“Bu yer, Erdek’e bağlı Ocaklar Mahallesi’nde, çöplüğün üzerinde, ormana ait geniş bir arazi. Çuğra ve Ocaklar plajlarını görüyor. Erdek-Ocaklar arası 7 kilometre gibi kısa bir uzaklıkta olduğundan, öğrenciler yapılacak bu okula toplu ulaşım araçlarıyla gidip gelebilirler. Bandırma Üniversitesi Rektörlüğü, gerekli tapu kadastro bilgilerini aldı. Okul için bu bölgede ağaç da kesilmeyecek. Tabii okul yapımı konusunda son kararı üniversite yetkilileri verecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!